Υψηλός ΔΜΣ και Ανικανότητα Στο Σεξ

Ο υψηλός ΔΜΣ (Δείκτης Μάζας Σώματος) μπορεί να μειώσει το προσδόκιμο ζωής κατά 7 χρόνια στην ηλικία των 40 ετών και να προκαλέσει σοβαρή ανικανότητα στο sex.

Το υπερβολικό σωματικό βάρος είναι πλέον ο 6ος σημαντικότερος παράγοντας κινδύνου που συμβάλλει στη συνολική επιβάρυνση των ασθενειών παγκοσμίως.

Υψηλός ΔΜΣ και Ανικανότητα Στο Σεξ

Το υπερβολικό βάρος και η παχυσαρκία μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας (ΣΔ) κατά 30-90% σε σύγκριση με τα άτομα με φυσιολογικό βάρος. Από την άλλη πλευρά, τα άτομα με ΣΔ τείνουν να είναι βαρύτερα και με μεγαλύτερη μέση από τα άτομα χωρίς ΣΔ, ενώ είναι επίσης πιο πιθανό να είναι υπερτασικά και υπερχοληστερολαιμικά.

Το μεταβολικό σύνδρομο, που χαρακτηρίζεται από μια συσσώρευση παραγόντων κινδύνου που σχετίζονται με την αντίσταση στην ινσουλίνη και την κοιλιακή παχυσαρκία, συσχετίζεται με την ΣΔ. Επιπλέον, οι γυναίκες με προβλήματα που αφορούν τον μεταβολισμό, έχουν αυξημένο επιπολασμό σεξουαλικών δυσλειτουργιών σε σύγκριση με τις αντίστοιχες γυναίκες αναφοράς.

Το Titan Gel Και Η Δράση Του Στην Στυτική Δυσλειτουργία

Αν υπάρχει μια μόνο λύση στο θέμα της ανδρικής ανικανότητας, τότε αυτό είναι το Titan Gel. Πρόκειται για ένα τζελ για στυτική δυσλειτουργία που κάνει θαύματα τα τελευταία χρόνια, με ρεκόρ πωλήσεων στην Ελλάδα για το 2022.

Το Titan Gel είναι απλά μια κρέμα για στυτική δυσλειτουργία, την οποία εφαρμόζετε λίγα λεπτά πριν από την ερωτική πράξη. Κρατάει αρκετές ώρες και μπορεί να σας δώσει την αυτοπεποίθηση στο κρεβάτι, που τις περισσότερες φορές οδηγεί σε αλλαγή lifestyle (γίνεται κανείς πιο δραστήριος γενικότερα στην ημέρα του.

Ο συνδυασμός αδυνατίσματος και Titan Gel μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει έναν άνδρα σε πολλά επίπεδα. Μπορεί κανείς να γίνει άλλος άνθρωπος από την πρώτη κιόλας φορά που θα το χρησιμοποιήσει.

Η αλήθεια για το Titan Gel

► Διαβάστε στο HealthCongress.gr ποια πραγματικά είναι η αλήθεια για το Titan Gel!

Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής με στόχο τη μείωση του σωματικού βάρους και την αύξηση της σωματικής δραστηριότητας προκαλούν βελτίωση τόσο της στυτικής όσο και της ενδοθηλιακής λειτουργίας σε παχύσαρκους άνδρες.

Επιπλέον, προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι μια μεσογειακού τύπου διατροφή μπορεί να είναι αποτελεσματική στη βελτίωση της σεξουαλικής λειτουργίας σε γυναίκες με μεταβολικό σύνδρομο.

Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, που επικεντρώνονται κυρίως στην τακτική σωματική δραστηριότητα και την υγιεινή διατροφή, αποτελούν αποτελεσματικούς και ασφαλείς τρόπους για τη μείωση των καρδιαγγειακών νοσημάτων και της πρόωρης θνησιμότητας σε όλες τις ομάδες πληθυσμού- μπορούν επίσης να προλάβουν και να θεραπεύσουν τις σεξουαλικές δυσλειτουργίες και στα δύο φύλα.

Μπορεί Το Λίπος Της Κοιλιάς Να Προκαλέσει Στυτική Δυσλειτουργία;

Η απώλεια βάρους είναι κάτι που όλοι προσπαθούμε να επιτύχουμε για διάφορους λόγους, αλλά μπορεί το λίπος της κοιλιάς να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία; Η σύντομη απάντηση είναι ότι μπορεί. Η συνεχώς αυξανόμενη περιφέρεια της μέσης όχι μόνο αυξάνει τον αριθμό στη ζυγαριά, αλλά αυξάνει και τον κίνδυνο για κάθε είδους παθήσεις της υγείας, συμπεριλαμβανομένης της στυτικής δυσλειτουργίας (ΣΔ).

Αυτό που πολύ κόσμος δεν συνειδητοποιεί είναι ότι η στυτική δυσλειτουργία είναι συχνά σύμπτωμα υποκείμενων προβλημάτων υγείας. Ενώ ορισμένοι άνδρες εμφανίζουν ΣΔ λόγω κακής κυκλοφορίας του αίματος και καρδιακών προβλημάτων, άλλοι έχουν αδυναμία να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν στύση λόγω υπερβολικού λίπους.

Το υπερβολικό βάρος ή η παχυσαρκία είναι γνωστό ότι αυξάνει τον κίνδυνο για κάθε είδους προβλήματα υγείας, όπως διαβήτη, καρδιακές παθήσεις, υψηλή αρτηριακή πίεση και υψηλή χοληστερόλη, για να μην αναφέρουμε και τις περιπτώσεις που αφορούν την ψυχική υγεία. Μπορεί επίσης να υπάρχει σύνδεση μεταξύ του υπερβολικού βάρους και της στυτικής δυσλειτουργίας.

Αναρωτιέστε αν το λίπος της κοιλιάς μπορεί να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία; Θέλετε να μάθετε αν η απώλεια βάρους βοηθά στη στυτική δυσλειτουργία; Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε για τη σχέση μεταξύ της απώλειας βάρους και της ΣΔ.

Ο Ρόλος Της Χαμηλής Τεστοστερόνης Στο Λίπος Της Κοιλιάς Και Στη Στυτική Δυσλειτουργία

Δεν είναι ασυνήθιστο για τους άνδρες που έχουν μεγάλη ποσότητα λίπους στην κοιλιά να έχουν επίσης χαμηλότερα από το κανονικό επίπεδα τεστοστερόνης που μπορεί να απαιτούν θεραπεία. Στην πραγματικότητα, οι άνδρες που έχουν χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο αύξησης βάρους λόγω των υψηλών επιπέδων οιστρογόνων και κορτιζόλης.

Η χαμηλή τεστοστερόνη έχει επίσης συνδεθεί με:

  • Ευερεθιστότητα και κατάθλιψη
  • Μυϊκή απώλεια
  • Χαμηλή λίμπιντο
  • Απώλεια μαλλιών
  • Στυτική δυσλειτουργία

Πολλές μελέτες σχετικά με τη χαμηλή τεστοστερόνη έχουν βρει μια σύνδεση μεταξύ υψηλών αριθμών ΔΜΣ και χαμηλών επιπέδων τεστοστερόνης. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι η απώλεια βάρους συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής τεστοστερόνης, η οποία μπορεί να επιλύσει τη στυτική δυσλειτουργία ή την ανικανότητα.

Ορισμένοι άνδρες που χάνουν βάρος συχνά αποκτούν άπαχο μυϊκό ιστό και διαπιστώνουν ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης τους επανέρχονται στο φυσιολογικό, γεγονός που τους επιτρέπει να απολαμβάνουν ξανά φυσιολογική σεξουαλική αντοχή και απόδοση.

Πώς Η Κακή Κυκλοφορία Του Αίματος Επηρεάζει Αρνητικά Την ΣΔ

Όπως γνωρίζουν ήδη οι περισσότεροι άνδρες, η επίτευξη στύσης απαιτεί αυξημένη ροή αίματος στην περιοχή του πέους. Υπάρχουν πολλές καταστάσεις υγείας που μπορούν να εμποδίσουν την ικανότητα της καρδιάς να ωθήσει το αίμα αποτελεσματικά σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένης της φλεγμονής, της υπέρτασης και άλλων καταστάσεων που συχνά συνδέονται με την παχυσαρκία.

Κακή Κυκλοφορία Του Αίματος

Πολλές από αυτές τις καταστάσεις βλάπτουν την εσωτερική επένδυση των αιμοφόρων αγγείων. Αυτό καθιστά πολύ πιο δύσκολο, αν όχι αδύνατο, για αυξημένες ποσότητες αίματος να φτάσουν στο πέος προκειμένου να επιτευχθεί στύση.

Όσοι είναι παχύσαρκοι τείνουν επίσης να τρέφονται με δίαιτες που είναι πλούσιες σε ανθυγιεινά λίπη, σάκχαρα και χοληστερόλη. Η κατανάλωση διατροφής χαμηλής ποιότητας μπορεί επίσης να επηρεάσει την υγεία της καρδιάς και του κυκλοφορικού συστήματος προκαλώντας στένωση και σκλήρυνση των αρτηριών. Αυτό είναι γνωστό ως αθηροσκλήρωση και επηρεάζει επίσης την ικανότητα του αίματος να ρέει ελεύθερα.

Απώλεια Βάρους Και Συμπτώματα Στυτικής Δυσλειτουργίας Λόγω Μεταβολικού Συνδρόμου

Μια άλλη κοινή κατάσταση που αντιμετωπίζουν όσοι έχουν υπερβολικό λίπος στην κοιλιά είναι το μεταβολικό σύνδρομο. Πρόκειται για μια σειρά συμπτωμάτων, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση και το υψηλό σάκχαρο στο αίμα, μαζί με το υπερβολικό βάρος στη μέση.

Το μεταβολικό σύνδρομο μπορεί να οδηγήσει σε στυτική δυσλειτουργία, καθώς τα συμπτώματα της πάθησης μπορούν να βλάψουν τα αιμοφόρα αγγεία και να προκαλέσουν άλλα προβλήματα με την υγεία της καρδιάς και τη ροή του αίματος.

Μπορεί Η Απώλεια Βάρους Να Βοηθήσει Στη Στυτική Δυσλειτουργία;

Τα καλά νέα είναι ότι η απώλεια βάρους μπορεί να ελαχιστοποιήσει, αν όχι να θεραπεύσει πλήρως, τη στυτική δυσλειτουργία. Στην πραγματικότητα, η απώλεια βάρους μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για την αποκατάσταση της υγιούς στυτικής λειτουργίας.

Απώλεια Βάρους Και Στυτική Δυσλειτουργία

Μια πρόσφατη μελέτη που εξέτασε τη σχέση μεταξύ της απώλειας βάρους και της στυτικής δυσλειτουργίας βρήκε ελπιδοφόρα αποτελέσματα. Περισσότερο από το 30% των ανδρών που συμμετείχαν στη μελέτη απώλειας βάρους ανέφεραν ότι ανέκτησαν τη φυσιολογική σεξουαλική τους λειτουργία. Έδειξαν επίσης μειωμένους φλεγμονώδεις και οξειδωτικούς δείκτες, οι οποίοι μπορούν επίσης να επηρεάσουν την ικανότητα να αποκτήσει ή να διατηρήσει κανείς στύση.

Η μελέτη έδειξε επίσης ότι οι άνδρες δεν χρειάζεται να λάβουν δραστικά μέτρα προκειμένου να χάσουν βάρος για να θεραπεύσουν την ΣΔ τους. Οι συμμετέχοντες απλά έτρωγαν 300 θερμίδες λιγότερες κάθε μέρα και ασκούνταν περισσότερο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Το να τρώτε λιγότερο και να κινείστε περισσότερο είναι συνήθως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε τα περιττά κιλά και το λίπος της κοιλιάς.

Το όφελος από την απώλεια βάρους είναι διπλό. Η απώλεια βάρους βελτιώνει σημαντικά τη σωματική σας υγεία. Τυχόν παθήσεις, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, που μπορεί να προκαλέσουν ΕΔ, μπορούν να θεραπευτούν με την απλή απώλεια μερικών κιλών. Η υγιεινή διατροφή θα αποτρέψει την περαιτέρω στένωση και απόφραξη των αρτηριών σας, γεγονός που επιτρέπει στο αίμα να ταξιδεύει πιο αποτελεσματικά.

Το αδυνάτισμα (δείτε περισσότερα άρθρα εδώ) προσφέρει επίσης το πλεονέκτημα της αίσθησης μεγαλύτερης αυτοπεποίθησης και της αυξημένης αυτοεκτίμησης. Όταν αισθάνεστε και δείχνετε καλύτερα, είναι πολύ πιο εύκολο να κρατήσετε το άγχος της κρεβατοκάμαρας έξω από την πόρτα. Το να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας και να έχετε μια θετική εικόνα του εαυτού σας μπορεί να κάνει θαύματα όσον αφορά τις σεξουαλικές επιδόσεις και την αντοχή.

Συμβουλές Για Το Αδυνάτισμα Και Την Απαλλαγή Από Το Λίπος Στην Περιφέρεια

Για να απαλλαγείτε από το κοιλιακό λίπος και άλλους θύλακες σπλαχνικού λίπους για να βοηθήσετε στη στυτική δυσλειτουργία, υπάρχουν αρκετές αλλαγές στη ζωή σας που θα πρέπει να κάνετε. Το γεγονός είναι ότι δεν υπάρχει σύντομος δρόμος για να χάσετε βάρος και να ανακτήσετε τον έλεγχο της υγείας σας. Η απώλεια βάρους και η διατήρησή του απαιτεί μακροπρόθεσμες αλλαγές στον τρόπο ζωής που θα σας εξυπηρετήσουν τώρα και για τα επόμενα χρόνια.

Μερικοί από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να χάσετε λίπος περιλαμβάνουν:

  • Την κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής με άπαχες πρωτεΐνες, φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως
  • Την αντικατάσταση των ζαχαρούχων ποτών με επιλογές χαμηλών θερμίδων/χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη
  • Το να πίνετε περισσότερο νερό, το οποίο σύμφωνα με ιατρικές μελέτες αυξάνει τη λιπόλυση και την απώλεια λίπους
  • Τη συχνότερη άσκηση με συνδυασμό προπόνησης με αντιστάσεις, καρδιαγγειακών ασκήσεων και διατάσεων
  • Τη διαχείριση της απώλειας βάρους για να ανακτήσετε τον έλεγχο της σεξουαλικής σας υγείας

Το να απαλλαγείτε από τα ανεπιθύμητα κιλά δεν σημαίνει ότι έχετε κολλήσει να τρώτε φαγητό κουνελιού. Επίσης, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποχαιρετήσετε τα αγαπημένα σας φαγητά. Αντίθετα, η κατανάλωση μιας ισορροπημένης, υγιεινής διατροφής έχει να κάνει με τον περιορισμό των επεξεργασμένων και πρόχειρων τροφών. Επικεντρωθείτε σε φρέσκα προϊόντα που προσφέρουν υψηλή διατροφική αξία.

Εκτός από τον καθαρισμό της διατροφής σας, η χαλαρή άσκηση είναι εξίσου, αν όχι πιο σημαντική. Το να κινείστε περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας σημαίνει ότι το σώμα σας θα χρησιμοποιεί θερμίδες και αποθηκευμένο λίπος για ενέργεια. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να βρείτε μια δραστηριότητα που σας αρέσει.

Εδώ στο FastDietPlan.eu θεωρούμε πώς η άσκηση δεν χρειάζεται να σημαίνει ότι περνάτε ώρες στο γυμναστήριο ή να περπατάτε όλη μέρα, θα μπορούσε να σημαίνει να ενσωματώσετε τα kegels για παράδειγμα στη ρουτίνα άσκησής σας. Το τρέξιμο και η άρση βαρών αγγίζουν μόνο την επιφάνεια όσον αφορά την άσκηση. Η πεζοπορία, η βαρκάδα, το ψάρεμα και το κολύμπι είναι όλες εξαιρετικές επιλογές που καίνε πολλές θερμίδες.

Να θυμάστε ότι δεν μπορείτε να γυμναστείτε ακολουθώντας κακή διατροφή όταν πρόκειται για απώλεια βάρους. Το κλειδί για την απώλεια βάρους είναι να αγκαλιάσετε τόσο την υγιεινή διατροφή όσο και ένα υγιεινό πρόγραμμα άσκησης.

Απαλλασσόμενοι από το περιττό λίπος της κοιλιάς και χάνοντας βάρος, θα παρατηρήσετε μια τεράστια διαφορά στη συνολική σας υγεία. Το πιο σημαντικό, μπορείτε να ανακτήσετε τον έλεγχο της σεξουαλικής σας υγείας και να αρχίσετε επιτέλους να αισθάνεστε ξανά αυτοπεποίθηση στην κρεβατοκάμαρα.

Σχολιάστε