Προστατέψτε Και Βελτιώστε Την Υγεία Σας Με Τα Αντιοξειδωτικά

Κάθε λεπτό κάθε μέρα τα κύτταρα του σώματός μας προσβάλλονται από σωματίδια που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες οξυγόνου, που ονομάζονται επίσης οξειδωτικά. Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τις ελεύθερες ρίζες επειδή τα κύτταρα τους παράγουν κατά τη διάρκεια του φυσιολογικού μεταβολισμού. Επιπλέον, το καθημερινό μας περιβάλλον περιέχει μια αφθονία ελεύθερων ριζών.

Δυστυχώς αυτές οι ρίζες παράγουν αλυσιδωτές αντιδράσεις που οδηγούν σε βλάβη του DNA στα κύτταρα μας. Η γήρανση των κυττάρων μας είναι εν μέρει το αποτέλεσμα βλάβης από ελεύθερες ρίζες, που ονομάζεται επίσης οξείδωση.

Ευτυχώς υπάρχουν μερικά απλά βήματα που μπορούμε να πάρουμε για να ελαχιστοποιήσουμε τις βλάβες και να προωθήσουμε και να παρατείνουμε την υγεία των κυττάρων μας.

Οξείδωση

Οι ελεύθερες ρίζες είναι μόρια που έχουν ένα μη ζευγαρωμένο ηλεκτρόνιο. Είναι χημικώς ενεργά και μπορούν να θεωρηθούν ως σαρωτές. Συνδέονται εύκολα με τα μόρια των κυττάρων μας σε μια διαδικασία που ονομάζεται οξείδωση.

Γνωρίζουμε την κανονική διαδικασία οξείδωσης μετάλλων όπως ο σίδηρος. Το οξείδιο του σιδήρου ονομάζεται σκουριά και γνωρίζουμε ότι η σκουριά μπορεί να επιδεινώσει την ποιότητα του μετάλλου. Άλλα μέταλλα μπορούν επίσης να παρουσιάσουν οξείδωση που γενικά ονομάζουμε διάβρωση. Συνήθως λαμβάνουμε μέτρα για την πρόληψη της διάβρωσης των μετάλλων.

Η βλάβη των κυττάρων μας που προκαλείται από την οξείδωση καλείται συχνά φλεγμονή. Και μπορούμε να λάβουμε μέτρα για να προστατευθούμε από την κυτταρική οξείδωση.

Αντιοξειδωτικά

Υπάρχουν πολλές χημικές ενώσεις που θα εξουδετερώσουν τις επιπτώσεις της οξείδωσης. Ένα αντιοξειδωτικό θα συνδεθεί με την ελεύθερη ρίζα, δημιουργώντας ένα σταθερό μόριο και θα εμποδίσει την ρίζα να προκαλέσει οξείδωση του κυττάρου. Αυτό το νέο μόριο μπορεί στη συνέχεια να αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια φυσιολογικών σωματικών διαδικασιών.

Τα πιο γνωστά αντιοξειδωτικά είναι τα θρεπτικά συστατικά, οι βιταμίνες Α, C, E και το ανόργανο σελήνιο. Πολλές άλλες βιταμίνες, μέταλλα και ένζυμα εκτελούν σημαντικές προστατευτικές αντιοξειδωτικές λειτουργίες.

Πολλές από αυτές τις ουσίες, κυρίως οι προαναφερθείσες βιταμίνες A, C, E και το ανόργανο σελήνιο, δεν μπορούν να παραχθούν από τα κύτταρα μας, αλλά πρέπει να καταναλωθούν μέσω των τροφών που τρώμε ή των συμπληρωμάτων που λαμβάνουμε.

Η American Heart Association μας διδάσκει ότι η αθηροσκλήρωση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια, προκαλείται από λιπαρές συσσωρεύσεις στις αρτηρίες μας. Η οξείδωση της LDL χοληστερόλης είναι ένας μεγάλος παράγοντας στη συσσώρευση αυτών των λιπαρών καταλοίπων. Σύμφωνα με το AHA, η βιταμίνη Ε είναι το καλύτερο από τα φυσικά αντιοξειδωτικά για την παροχή προστασίας από την οξείδωση της LDL χοληστερόλης.

Η βιταμίνη C είναι ίσως ο πιο ισχυρός μαχητής γενικών ελεύθερων ριζών. Οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες χρησιμοποιούνται από σχεδόν κάθε κύτταρο του σώματος. Η βιταμίνη C είναι ένα πολύ ισχυρό αναμνηστικό ανοσοποιητικό σύστημα.

Εδώ είναι ένα ενδιαφέρον θέμα από την Εφημερίδα της Επιστήμης των Τροφίμων και Γεωργίας. Μια μελέτη διερεύνησε τις επιπτώσεις των διαφόρων μεθόδων μαγειρέματος στο μπρόκολο. Το συμπέρασμα ήταν ότι το μαγείρεμα σε μικροκύματα εξαντλούσε το 97% των φλαβονοειδών του μπρόκολου, ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό. Αντιθέτως, ο ατμός του μπρόκολο εξαντλείται μόνο 11% των ίδιων αντιοξειδωτικών.

Πόσο διαδεδομένο είναι το μαγείρεμα μικροκυμάτων στις κουζίνες των σπιτιών μας; Η δρ Cristina Garcia-Viguera, συν-συγγραφέας της μελέτης, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι καλύτερο να “μαγειρεύουμε τα λαχανικά στην ελάχιστη ποσότητα νερού για να διατηρήσουμε τα διατροφικά τους οφέλη”.

Τι Να Κάνω Αν Χρησιμοποιώ Το Eco Slim;

Για να βελτιώσουμε την υγεία των κυττάρων μας σε όλο το σώμα μας και να προστατέψουμε τα κύτταρα μας από τις καταστροφές της οξείδωσης, είναι απαραίτητο να συμπεριλάβουμε μια πλούσια προσφορά σημαντικών αντιοξειδωτικών στην καθημερινή διατροφή μας.

Προσέξτε ιδιαίτερα αν χρησιμοποιείτε το Eco Slim για να κάψετε γρήγορα λίπος. Δύο έως τέσσερις μερίδες από την ομάδα φρούτων και τρεις με πέντε μερίδες από την ομάδα λαχανικών καθημερινά συνιστώνται.

Αν δυσκολεύεστε να καταναλώσετε μια πληθώρα αντιοξειδωτικών από τις συνιστώμενες ομάδες τροφίμων, τότε η λήψη Eco Slim θα πρέπει να λύσει το πρόβλημα. Βρείτε εύκολα εύπεπτες κάψουλες δισκίων ή πηκτωμάτων από μεγάλες εταιρείες ή αντικαταστήστε τα καλά συμπληρώματα υγρών ως μια βολική και καλή γεύση εναλλακτική λύση. Όπως πάντα, συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν ξεκινήσετε ένα σημαντικό νέο πρόγραμμα.

Σχολιάστε