Τρία Βήματα Για Την Επίτευξη Των Στόχων Υγείας

Όλοι έχουμε πτυχές της υγείας που θέλουμε να βελτιώσουμε. Θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο η αύξηση του τέντωμά σας, ή τόσο μεγάλη όσο η έναρξη ενός προγράμματος άσκησης. Ανεξάρτητα από το πεδίο εφαρμογής του, υπάρχει ένας λόγος που δεν το κάνετε.

Παρόλο που το άρθρο αυτό επικεντρώνεται σε στόχους υγείας, αυτά τα βήματα μπορούν επίσης να εφαρμοστούν σε οποιαδήποτε πτυχή της ζωής σας, προσωπική ή επαγγελματική. Μπορούν μάλιστα να βοηθήσουν και στην σεξουαλική αποκατάσταση ενός άνδρα με στυτική δυσλειτουργία.

Ο άρθρο στο οποίο οδηγεί ο παραπάνω σύνδεσμος, έχει μια πληθώρα πληροφοριών που αφορούν την ανικανότητα (σεξουαλική δυσλειτουργία) σε σχέση με τον Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ). Όλες οι πληροφορίες βρίσκονται εκεί, με παραπομπές σε συμπληρωματικά άρθρα που θα σας βοηθήσουν να βάλετε τις σκέψεις σας σε μια τάξη.

Θα σας οδηγήσω σε 3 βήματα που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε έναν στόχο υγείας

1ο Βήμα

Αρχικά, γράψτε μια λίστα με όλους τους στόχους υγείας σας. Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα. Τώρα καταγράψτε όλα τα αντιληπτά σας εμπόδια για την επίτευξη αυτού του στόχου. Συμπεριλάβετε τα όλα! Τώρα, ο καθένας μπορεί να εντοπίσει έλλειψη χρόνου, ανίκανος να το χωρέσει, είναι κάτι που απλά δεν του αρέσει, είναι άβολο κλπ., Αλλά αν είναι κάτι που πραγματικά θέλετε να κάνετε, πιστεύω ότι ο καθένας μπορεί να το κάνει να συμβεί!

Τι είναι αυτό που κάνει ένα άτομο να σηκωθεί και να τρέχει κάθε πρωί πριν από την εργασία, αλλά ένα άλλο πρόσωπο λέει ότι «δεν μπορεί»; Έχει πολλά να κάνει με την επιθυμία και την αποφασιστικότητα. Είναι κάτι αρκετά σημαντικό για αυτούς που, ανεξάρτητα από τα εμπόδια, το ταιριάζουν.

Σκεφτείτε ποια είναι τα πραγματικά οφέλη για την επίτευξη αυτού του στόχου υγείας. Είναι κάτι που πραγματικά θέλετε να κάνετε ή είναι κάτι που πρέπει να κάνετε; Εάν είναι κάτι που πρέπει να κάνετε για την υγεία σας, τότε ίσως είναι χρήσιμη η εξέταση όλων των διαφόρων επιλογών που θα σας βοηθήσουν τουλάχιστον να ξεκινήσετε. Ας πούμε ότι προσπαθήσατε να βγείτε από τζόκινγκ. Το μισείς. τα πόδια σας βλάψουν, οι αρθρώσεις μας πληγωθούν, είναι δύσκολο, δεν μπορείτε να αναπνεύσετε, ο καιρός είναι πολύ ζεστός ή πολύ κρύος.

Δεν υπάρχει τίποτα για αυτό που σας αρέσει και δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα χειρότερο από το να πρέπει πραγματικά να το κάνουμε καθημερινά !. Τι άλλο θα μπορούσατε να κάνετε; Δημιουργήστε μια λίστα με όλα τα πράγματα που νομίζετε ότι θα θέλατε ποτέ να κάνετε, έστω και αν δεν φαίνονται ακόμη και λίγο ρεαλιστικά.

2ο Βήμα

Αυτό μας οδήγησε στο επόμενο βήμα, το οποίο είναι η εξεύρεση λύσεων στο μπλοκ σας. Έτσι, όπως και με το jogger, κάντε τον κατάλογο όλων των λύσεων που μπορείτε να σκεφτείτε στα εμπόδια σας. Εάν είστε κολλημένοι, ζητήστε κάποιες εξωτερικές ιδέες. Αυτό είναι όπου ένας προπονητής ζωής που ειδικεύεται στην υγεία μπορεί να αποτελέσει ανεκτίμητο πόρο.

Ένας προπονητής μπορεί να σας δώσει εξωτερικές ιδέες που δεν έχετε εξετάσει ποτέ πριν. Μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να δείτε ότι το τρέξιμο μπορεί να είναι ένας στόχος για το μέλλον, αν είναι αυτό που θα θέλατε πραγματικά να κάνετε, αλλά αντί να ξεκινήσετε τώρα και να μισείτε κάθε λεπτό από αυτό, θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε ένα σχέδιο για τη δημιουργία αργά, αρχίζοντας ίσως με το περπάτημα, κάνοντας μικρούς, διαχειρίσιμους στόχους κατά μήκος του δρόμου ..

Αν είναι κάτι που πραγματικά θέλετε να κάνετε, θα πάρετε όλα τα απαραίτητα βήματα για να το επιτύχετε τελικά! Ένας προπονητής θα σας βοηθήσει ακριβώς να φτάσετε εκεί, πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη επιτυχία!

Τώρα έχετε αναφέρει διάφορες λύσεις στο εμπόδιο σας. Τώρα, επιλέξτε μια λύση. Πρέπει να είναι μια διαφορετική λύση από ότι έχετε δοκιμάσει στο παρελθόν. Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο δεν έχετε επιτύχει αυτόν τον στόχο. Αν συνεχίσετε να δοκιμάζετε τις ίδιες λύσεις, δεν θα ξεπεραστεί ποτέ το μπλοκ που έχετε ρυθμίσει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να αποκτήσετε εξωτερικές πληροφορίες, όπως ένας προπονητής, για διαφορετικές ιδέες και διαφορετικές στρατηγικές.

Στην πραγματικότητα, οι μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι είναι πολύ πιο επιτυχημένοι σε στόχους υγείας, όπως η απώλεια βάρους, όταν δούλευαν με έναν προπονητή που τους εξουσιοδότησε να κάνουν περισσότερα και να επιτύχουν περισσότερα. Ένας προπονητής είναι υποστηρικτής για όλους τους στόχους και όνειρα για την υγεία σας, αλλά είναι και εκεί για να σας υποστηρίξει όταν πέσετε.

3ο Βήμα

Έτσι, τώρα που έχετε επιλέξει μια λύση, πώς θα το εφαρμόσετε; Πώς θα εξασφαλίσετε την επιτυχία; Πρέπει να μοιραστείτε τις προθέσεις σας και χρειάζεστε ένα σχέδιο για να το εκτελέσετε, το οποίο είναι το τρίτο και τελευταίο βήμα. Δεν μπορείτε να “κάνετε απλά”. Αν ήταν τόσο εύκολο, θα είχατε ήδη “το κάνει”! Όσο περισσότεροι άνθρωποι λέτε, τόσο πιο υπεύθυνοι θα αισθανθείτε να πραγματοποιήσετε το σχέδιό σας.

Καθίστε και βάλτε το σχέδιό σας μαζί. Χρησιμοποιώντας το jogger μας, ας πούμε ότι αποφάσισε ότι θα ξεκινήσει το περπάτημα κάθε εργάσιμη ημέρα. Απλά λέει, «Θα περπατώ κάθε μέρα στη δουλειά» δεν αρκεί. Πρέπει να καθορίσει πότε, πού, πόσο καιρό και να προγραμματίσει τις μέρες δεν θα λειτουργήσει, όπως η βροχή ή οι παρατεταμένες ημέρες εργασίας.

Πρέπει να είναι συγκεκριμένο και λεπτομερές το πλάνο υποστήριξης. Ο ερασιτέχνης μας αποφάσισε ότι μπορεί να δεσμευτεί σε 15 λεπτά με τα πόδια κάθε εργάσιμη ημέρα κατά τη διάρκεια του γεύματος, προτού να φάει. Θα βάλει τα παπούτσια του στο αυτοκίνητό του, έτσι τα έχει κάθε μέρα και θα πει σε όλους τους συναδέλφους του το σχέδιό του.

Κάποιοι μπορεί τελικά να ενταχθούν μαζί του! Έχει διαπιστώσει ότι αν ο καιρός είναι κακός, μπορεί να πάρει το χρόνο να σταματήσει στην εσωτερική λεωφόρο μετά από δουλειά και να πάρει ότι 15 λεπτά περπάτημα πριν πάτε στο σπίτι. Έχει το σχέδιό του!

Θα λειτουργήσει; Εξαρτάται από το πόσο σοβαρός είναι. Εάν δεν το κάνει, τότε ξέρει ότι δεν είναι η σωστή λύση. Αυτό μπορεί να συμβεί, οπότε έφτασε η ώρα να επιστρέψουμε στο σχέδιο και να πάρουμε μια νέα λύση. Είναι εντάξει αν η λύση δεν λειτουργεί, αρκεί να συνειδητοποιήσει ότι σημαίνει ακριβώς να βρει μια νέα λύση. Ίσως χρειάζεται έναν νέο, πιο λειτουργικό στόχο!

Κάνετε λοιπόν τα παραπάνω βήματα για να επιτύχετε τους στόχους σας για την υγεία: Προσδιορίστε όλους τους στόχους σας, επιλέξτε έναν για να δουλέψετε κάθε φορά. Ομαδοποιήστε όλα τα εμπόδια και στη συνέχεια καθορίστε λύσεις στα εμπόδια αυτά. Επιλέξτε το one λύση, να καταρτίσει ένα σχέδιο, και να πει σε όλους όσους μπορείτε για το σχέδιό σας. Κάντε το σχέδιο συγκεκριμένο και στη συνέχεια κολλήστε σε αυτό. Εάν είναι κάτι που πραγματικά θέλετε να επιτύχετε, θα το κάνετε!

Σχετικά Με Το Νερό

Το νερό είναι βασικό συστατικό για την απώλεια βάρους. Σας βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι και ικανοποιημένοι, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχετε λιγότερες πιθανότητες να φάτε υπερβολικά. Βοηθά επίσης το σώμα σας να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του, κάτι που μπορεί να σας αποτρέψει από το να αισθάνεστε πείνα κατά τις ζεστές μέρες.

Εάν θέλετε να χάσετε βάρος πίνοντας νερό, φροντίστε να είναι κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου. Το κρύο νερό θα κάνει το στομάχι σας να αισθάνεστε γεμάτο πιο γρήγορα και θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να φύγει το νερό από το στομάχι σας και να εισέλθει στα έντερα. Το νερό σε θερμοκρασία δωματίου δεν έχει αυτό το αποτέλεσμα λόγω του πόσο γρήγορα εισέρχεται στα έντερα αφού απορροφηθεί στο στομάχι.

Σχολιάστε