Πώς Θα Καταφέρετε Να Μην Πάρετε Βάρος Στις Διακοπές Του 2018

Θα επισκεφθείτε την οικογένειά σας για τις διακοπές; Έχετε κάποιες ανησυχίες ότι θα επιστρέψετε σε παλιά, γνωστά πρότυπα κατανάλωσης που λειτουργούν εναντίον σας και σαμποτάρουν την υγεία σας;

Διακοπές Του 2018

Οι περισσότεροι άνθρωποι λένε ότι το στρες τους ανεβαίνει κατά τη διάρκεια των διακοπών, και το κέρδος βάρους είναι ένα από τα stresses. Το φαγητό και το αλκοόλ που είναι παντού κατά τη διάρκεια των διακοπών μπορούν πολύ εύκολα να γίνουν μέρος των στρατηγικών αντιμετώπισης που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των άλλων πιέσεων: μακριές γραμμές, πλήθη, έξοδα, οικογενειακές συγκρούσεις κ.ο.κ.

Ποια ήταν η εμφάνιση των τρόπων κατανάλωσης στα πρώτα σας οικογενειακά χρόνια; Τα οικογενειακά μοτίβα μπορεί να επηρεάσουν τις διατροφικές σας συμπεριφορές κατά τη διάρκεια της οικογενειακής σας επίσκεψης σε αυτή την εορταστική περίοδο και να προσθέσουν στο στρες σας

Σε πολλές οικογένειες, η κατανάλωση είναι μέρος της οικογενειακής δυναμικής, αλλά σε μερικές οικογένειες είναι το σημαντικότερο μέρος. Η υπερκατανάλωση γίνεται αποδεκτή, αναμένεται και ενθαρρύνεται – και το υπερβολικό βάρος αγνοείται απλά.

Σε άλλες οικογένειες, τα τρόφιμα περιλαμβάνουν παιχνίδια εξουσίας και θέματα ελέγχου:

  • ποιος μπορεί να πάρει ποιον να φάει τι (και πόσο)
  • ποιος μπορεί να πάρει τον οποίο θα κερδίσει κατά τη διάρκεια της επίσκεψης
  • που πιέζει τους άλλους να τρώνε επιδόρπιο μόνο για να αισθάνονται καλύτερα για το φαγητό της – ή τον εαυτό του.

Μερικές φορές ένα μέλος της οικογένειας είναι ο “προωθητής τροφίμων”. μερικές φορές υπάρχει πίεση στην ομάδα.

Όλα αυτά είναι μάλλον τρελά πράγματα, αλλά μπορεί να μας επηρεάσει. Και μερικοί άνθρωποι φαίνεται να έχουν λίγες άμυνες εναντίον αυτών των συμπεριφορών. Ακολουθούν μερικές στρατηγικές για να βοηθήσετε.

Στρατηγικές Με Ένα Γεύμα

Εάν επισκέπτεστε μόνο ένα γεύμα, φάτε υγιεινά τρόφιμα προτού πάτε. Θα είναι ευκολότερο να απομακρύνετε τα ανθυγιεινά αντικείμενα εάν δεν λιμοκτονείτε ή ακόμα και δεν είστε πεινασμένοι.

Ακόμη καλύτερα, φάτε πρωτεΐνες προτού να πάτε. Αυτό θα σταθεροποιήσει τη χημεία του εγκεφάλου σας, ώστε να μπορείτε να αποφύγετε τους πειρασμούς και να παραμείνετε στον έλεγχο με ευκολία.

Εργαστείτε πριν πάτε. Είναι μια υπενθύμιση για το ποιος είστε τώρα, και ένας άλλος τρόπος να μείνετε σε καλό δρόμο. Γιατί να ακυρώσετε τα οφέλη της προπόνησης σας με την υπερκατανάλωση τροφών που δεν είναι υγιεινά;

Φέρτε ένα υγιεινό πιάτο μαζί σας – ακόμα και αν δεν σας ζητηθεί. ΕΙΔΙΚΑ αν δεν σας ζητηθεί. Πάρτε φαγητό που θα νιώθετε καλά για να εστιάσετε στο γεύμα σας και να φέρετε πολλά για όλους.

Οργανώστε μια ομαδική πορεία μετά το γεύμα, ακόμα κι αν υπάρχει αρχική αντίσταση. Ο περίπατος θα σας βοηθήσει και το μετατρέψετε σε οικογενειακό γεγονός θα το καταστήσει κοινωνικό. Δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει κάθε μέλος της οικογένειας. Όταν επιστρέψετε, θα είναι ευκολότερο να κάνετε σοφές αποφάσεις για περαιτέρω φαγητό.

Εκτεταμένες Στρατηγικές Διαμονής

Εάν επισκέπτεστε για μερικές ημέρες, πάρτε μαζί σας υγιεινά τρόφιμα και τα φάτε σαν σνακ ή μέρος των γευμάτων σας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

Πάρτε μαζί μερικές υπενθυμίσεις της σημερινής σας ζωής. Μείνετε συνδεδεμένοι με λίγους τρόπους με την παρούσα ζωή σας για να θυμηθείτε ότι δεν είστε πλέον το παιδί που μεγάλωσε σε αυτό το τοξικό περιβάλλον τροφίμων.

Αν σας ζητηθεί να βοηθήσετε στην προετοιμασία γεύματος, χρησιμοποιήστε αυτή την τέλεια ευκαιρία για να κάνετε κάτι υγιεινό και νόστιμο για όλους.

Βρείτε τρόπους για να εργαστείτε ενώ είστε εκεί. Ακόμα και μια προπόνηση 10 λεπτών μπορεί να σας βοηθήσει εάν κάνετε έντονα διαστήματα.

Ακολουθήστε Και Τις Άλλες Προτάσεις Παραπάνω

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε καθόλου τις διακοπές; Προφανώς όχι, αλλά ελέγξτε. Αν το απολαύσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε αποφασίσει πότε να το κάνετε, τι θα φάτε και πόσο. Έχετε ένα σχέδιο – και ακολουθήστε το – για να επιστρέψετε στην πορεία, κατά προτίμηση αμέσως μετά την απόλαυσή σας.

Γιατί να κάνετε τα ίδια ψηφίσματα αυτό το νέο έτος; Βγείτε μπροστά στα πράγματα με την υγεία σας άθικτη και το βάρος σας υπό έλεγχο, και να κάνει το 2018 ένα καλό έτος από την αρχή.

Εικόνα: https://coach.nine.com.au/2016/01/20/14/10/why-taking-a-diet-holiday-could-speed-up-your-weight-loss

Σχολιάστε