Μερικοί Πολύ Σίγουροι Τρόποι Να Βελτιώσετε Την Υγεία Σας Χωρίς Κόπο

Η βιταμίνη C μπορεί να είναι η πιο γνωστή βιταμίνη. Δεκάδες χιλιάδες Βρετανοί ναύτες πεθαίνουν από το σκορβίδιο της νόσου μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν ασβέστιο και άλλα εσπεριδοειδή κατά μήκος των ταξιδιών. Η βιταμίνη C στα εσπεριδοειδή εμπόδισε την ασθένεια.

Πολύ Σίγουροι Τρόποι Να Βελτιώσετε Την Υγεία Σας

Λειτουργεί επίσης ως αντιοξειδωτικό και υποστηρίζει τη σύνθεση του κολλαγόνου, που βοηθά να διατηρείται το δέρμα υγιές και νεανικό. Ένας καλός τρόπος για να πάρετε κάποια C καθημερινά είναι να πιείτε ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού με πρωινό.

Η βιταμίνη D είναι γνωστή για την αποταμίευση παιδιών από τη νόσο των οστών που ονομάζεται ραχίτιδα. Αυτή η θρεπτική ουσία ήταν τόσο σημαντική για την υγεία που προστέθηκε στο γάλα. Όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα εμπλουτίζονται τώρα με τη βιταμίνη D και η ασθένεια των ραχίτιδων έχει εξαλειφθεί. Αυτό το φαγητό για την υγεία είναι σημαντικό για τη διατήρηση ισχυρών οστών και αρθρώσεων.

Η Βιταμίνη Β Έγινε Γνωστή Όταν Ανακαλύφθηκε Ότι Σταμάτησε Τη Νόσο Beriberi

Στην πραγματικότητα περιλαμβάνει ένα σύμπλεγμα βιταμινών:

  1. θειαμίνης (Β1)
  2. ριβοφλαβίνης (Β2)
  3. νιασίνης (Β3)
  4. πυριδοξίνης (Β6)
  5. φολικού οξέος (Β9)
  6. κυανικοκοβαλαμίνης (Β12)
  7. παντοθετικού οξέος
  8. χολίνης
  9. βιοτίνης

Οι βιταμίνες Β βοηθούν το σώμα να διασπάσει τους υδατάνθρακες.

Η χολίνη πιστεύεται ότι βοηθά στον μεταβολισμό των λιπών. Οι χορτοφάγοι μπορεί να μην πάρουν αρκετές από τις βιταμίνες Β επειδή δεν τρώνε κρέας και μπορεί να θέλουν να πάρουν ένα συμπλήρωμα διατροφής με βιταμίνες.

Η βιταμίνη Α πιστεύεται ότι βοηθά τις μεμβράνες σας, συμπεριλαμβανομένων των ματιών σας. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η λαογραφία λέει ότι τρώει καρότα για καλή όραση. Τα καρότα έχουν βήτα-καροτίνη σε αυτά, τα οποία το σώμα σας μετατρέπεται σε Α ανάλογα με τις ανάγκες. Βοηθά στην υποστήριξη υγιών κυττάρων, ανοσοποιητικών λειτουργιών, αυξητικής ορμόνης και επούλωσης.

Η βιταμίνη Ε πιστεύεται ότι στηρίζει την καρδιά, το δέρμα, τα μαλλιά, τους μυς, τα νεύρα και τις αρθρώσεις. Είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό. Ανακαλύφθηκε ότι σε εργαστηριακούς αρουραίους δεν δόθηκε ισορροπημένη διατροφή. Τρέφτηκαν μόνο ένα είδος τροφής τη φορά. Διαπιστώθηκε ότι μπορούσαν να παραμείνουν ζωντανοί αλλά δεν μπορούσαν να αναπαραχθούν.

Ο παράγοντας που λείπει ήταν η βιταμίνη Ε. Ονομάστηκε μετά το “E” για τον Έρωτα, επειδή η έλλειψη αυτής της θρεπτικής ουσίας προκάλεσε έλλειψη δυνατότητας αναπαραγωγής. Αυτό δεν σημαίνει ότι η βιταμίνη Ε είναι αφροδισιακά κάθε είδους. Απλώς δείχνει ότι η έλλειψη αυτού του σημαντικού φαγητού για την υγεία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας.

Η Βιταμίνη Κ Είναι Γνωστή Για Τη Σωστή Πήξη Του Αίματος

Μερικοί ασθενείς λαμβάνουν αυτή τη βιταμίνη πριν από τη χειρουργική επέμβαση για να βοηθήσουν στη λειτουργία αυτή. Ο γιατρός θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεται πριν από τη λήψη βιταμίνης Κ από οποιονδήποτε έχει αντιπηκτικά φάρμακα οποιουδήποτε είδους.

Οι ιατρικές μελέτες συνεχίζουν να βρίσκουν κάθε χρόνο νέες πληροφορίες σχετικά με τη βιταμίνη και νέοι τρόποι με τους οποίους οι βιταμίνες συμβάλλουν στην υγεία μας. Ο καλύτερος τρόπος για να τα αποκτήσετε είναι μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής.

Πολλοί άνθρωποι επίσης επιθυμούν να λαμβάνουν ένα καθημερινό συμπλήρωμα πολλαπλών βιταμινών-ανόργανων συστατικών μόνο για να βεβαιωθείτε ότι στη διατροφή τους δεν λείπουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά.

Σχολιάστε