Βιταμίνη – Βασικά Θρεπτικά Συστατικά Για Την Υγεία Αντρών Και Γυναικών

Οι βιταμίνες είναι τα αστέρια της σκηνής διατροφής. Η διατροφή, η επιστήμη των τροφίμων, είναι η μελέτη των θρεπτικών ουσιών και των ουσιών στα τρόφιμα.

Οι επιστήμονες εξετάζουν πώς οι ισορροπίες των ενώσεων τροφίμων σχετίζονται με την υγεία και την ασθένεια και διερευνούν τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατάποσης, απορρόφησης, αξιοποίησης και απέκκρισης.

Υπάρχουν έξι απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την υγεία και τη συντήρηση του σώματος: βιταμίνες, μέταλλα, νερό, λίπη, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Αυτά είναι τα δομικά στοιχεία της ζωής και τα αποκτάμε μέσω της διατροφής μας. Τα σώματά μας δεν τα κάνουν.

Συστατικά Για Την Υγεία Αντρών Και Γυναικών

Αυτή τη στιγμή, είναι γνωστό ότι υπάρχουν δεκατέσσερις βιταμίνες που απαιτούνται από τον άνθρωπο. Οι βιταμίνες, που ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά στα τέλη του 18ου αιώνα, είναι οργανικές ενώσεις που απαντώνται στα τρόφιμα. Δεδομένου ότι είναι οργανικός άνθρακας – μπορούν να καταστραφούν από τη θερμότητα, σε αντίθεση με τη συντροφική τους βασική θρεπτική ομάδα, τα άκαυστα ορυκτά.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1900, όταν οι επιστήμονες συνέχιζαν να ανακαλύπτουν νέες βιταμίνες, ονόμαζαν πρόσφατα βρέθηκαν ενώσεις με αλφάβητο: A, B, C, D, E ~. Κ.

Σημείωση: Οι ενώσεις που ονομάστηκαν F, G, H, I, J αργότερα αποκλείστηκαν ως βιταμίνες και δεν ανταποκρίνονταν στον ορισμό: οργανικές ενώσεις που χρειάζονται σε μικρές ποσότητες για ανάπτυξη και συντήρηση ζωής.

Οι ενώσεις που έχουν δοθεί γράμματα με αριθμούς, Β-1, Β2- θεωρήθηκαν αρχικά ως μία ένωση, αλλά αργότερα προσδιορίστηκαν ότι είναι διάφορες διαφορετικές ενώσεις με ειδικές λειτουργίες για καθένα.

Οι βιταμίνες είναι σε μία από τις δύο κατηγορίες: λιποδιαλυτές ή υδατοδιαλυτές. Η βιταμίνη C και οι βιταμίνες Β (όπως η νιασίνη και η ριβοφλαβίνη) είναι υδατοδιαλυτές. Οι βιταμίνες Α, D, Ε και Κ είναι λιποδιαλυτές. Ποιος τύπος διαλυτότητας έχει κάθε βιταμίνη θα δείξει ποια τρόφιμα τα περιέχουν. Βασικά, τα μη λιπαρά τρόφιμα δεν περιέχουν λιποδιαλυτές βιταμίνες.

Ωστόσο, τα πολύχρωμα λαχανικά όπως τα καρότα περιέχουν β-καροτένιο – μια πρωτοτοταμίνη η οποία μπορεί να μετατραπεί σε δραστική βιταμίνη Α.

Οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες αποβάλλονται εύκολα από το σώμα και χάνονται από τα τρόφιμα κατά την προετοιμασία. Δεδομένου ότι δεν αποθηκεύονται από το σώμα, πρέπει να τα καταναλώνουμε καθημερινά.

Ωστόσο, είναι καλύτερο να αποφύγετε την υπερβολική λήψη τους.

Από την άλλη πλευρά, οι λιποδιαλυτές βιταμίνες αποθηκεύονται εύκολα από το σώμα. Επομένως, είναι αναγκαία η προσοχή για την αποφυγή υπερβολικών ποσοτήτων. Είναι δυνατό να δημιουργηθούν τοξικά επίπεδα των λιποδιαλυτών βιταμινών.

τοξικά επίπεδα των λιποδιαλυτών βιταμινών

Οι άνθρωποι συνήθως αναρωτιούνται εάν πρέπει να λαμβάνουν συμπληρώματα βιταμινών και ποιες βιταμίνες πρέπει να ληφθούν για καλή υγεία. Η κατάσταση σήμερα είναι ότι τα τρόφιμά μας έρχονται σε μας από συνθήκες που προηγουμένως δεν ήταν ποτέ οι περιπτώσεις για τον άνθρωπο.

Τα σύγχρονα τρόφιμα επεξεργάζονται ιδιαίτερα και συχνά αναπτύσσονται σε εξαντλημένα εδάφη. Τα τρόφιμά μας επιλέγονται άθικτα και συνεπώς ατελείς από την άποψη της διατροφής. Στη συνέχεια μεταφέρονται και χειρίζονται περισσότερο από το ιδανικό.

Επομένως, φαίνεται απίθανο ότι η διατροφή του μέσου προσώπου παρέχει επαρκείς ποσότητες απαραίτητων θρεπτικών συστατικών – κυρίως βιταμινών και μετάλλων. Αντ ‘αυτού, καταναλώνουμε υπερβολικές ποσότητες επιβλαβών ενώσεων όπως συντηρητικά και ραφιναρισμένα σάκχαρα.

Μια πρόταση. Κάνετε το δικό σας ερευνητικό πρόγραμμα.

Παρακολουθήστε τι τρώτε για μια εβδομάδα ή δύο. Τρώτε κανονικά και απλά γράψτε τι φάγατε και πόσο από αυτό. Στη συνέχεια, είτε αγοράστε είτε ελέγξτε έξω από τη βιβλιοθήκη σας ένα βιβλίο με βιταμίνες που θα σας πει περίπου τι έχετε από κάθε πηγή τροφής. Προσθέστε το και συγκρίνετε με τις συνιστώμενες ημερήσιες αποζημιώσεις.

Δείτε πώς το κάνετε και αν νομίζετε ότι είναι καλή ιδέα να κάνετε κάποιες βελτιώσεις, συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία διατροφολόγο, έναν γιατρό ή έναν άλλο επαγγελματία υγείας για να βρείτε ένα καλό πρόγραμμα διατροφής και συμπληρωμάτων διατροφής. Θα δείτε τι μια βαθιά διαφορά μπορεί να κάνει η καλή διατροφή στην υγεία σας.

Σχολιάστε