Ρυθμίστε Το Θερμοστάτη Λίπους Σε Υγιές Και Ασφαλές Επίπεδο

Έχετε παρακολουθήσει ποτέ κάποιον που φαίνεται λεπτό και υγιεινό, τρώγοντας ένα κομμάτι κέικ σοκολάτας και αναρωτήθηκε πώς μένουν λεπτές;

Μέρος του λόγου είναι ότι έχουν ένα καθορισμένο σημείο στον εγκέφαλό τους που διατηρεί το λίπος του σώματος και το βάρος τους από το μεταβαλλόμενο ~ δηλαδή, μέχρι να κάνουν κάτι που προκαλεί στον εγκέφαλο να αλλάξει τις ρυθμίσεις του για τον έλεγχο του βάρους.

Αυτό συνέβη σε μένα όταν εγκατέλειψα το κάπνισμα.

Ήμουν λεπτή όλη μου τη ζωή μέχρι να σταματήσω το κάπνισμα και κέρδισα σχεδόν 25 κιλά! Η διακοπή της νικοτίνης είχε προκαλέσει μια χημική διαδικασία που άλλαξε μια λειτουργία ελέγχου βάρους στον εγκέφαλό μου. Το σώμα μου άρχισε να δημιουργεί λίπος από αυτό που έφαγα, όπου χρησιμοποιείται για να εξαλείψει τυχόν επιπλέον θερμίδες. (Για να σταματήσετε το κάπνισμα είναι μόνο ένα από τα πολλά γεγονότα που μπορούν να προκαλέσουν αλλαγή στους ελέγχους βάρους του εγκεφάλου ενός ατόμου.)

Ρυθμίστε Το Θερμοστάτη Λίπους

Ας καλέσουμε τον ρυθμιστή βάρους στον εγκέφαλο σας ένα * σημείο ρύθμισης, * και μια καλή εικόνα για το σημείο ρύθμισης είναι η θερμοκρασία ρυθμίζετε τον θερμοστάτη για το σύστημα θέρμανσης και ψύξης του σπιτιού σας. Εάν έχει ρυθμιστεί σε 71 μοίρες, τότε η θερμοκρασία δεν μεταβάλλεται περισσότερο από ένα ή δύο βαθμούς πριν ο θερμοστάτης λέει ότι ο κλίβανος πρέπει να ζεσταθεί (ή το κλιματιστικό να κρυώσει).

Η λειτουργία του εγκεφάλου σας λειτουργεί παρομοίως, διατηρώντας ένα συνεπές επίπεδο βάρους και λίπους μέσω αλληλεπιδράσεων ορμονών κ.λπ. Η διερεύνηση της χημείας του σώματος είναι πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής του παρόντος άρθρου. Αρκεί να καταλάβετε ότι αν το βάρος σας έχει αυξηθεί (ή μειωθεί), αυτό συμβαίνει επειδή το σημείο στο μυαλό σας άλλαξε. Έτσι, αν προτιμάτε να χάσετε (ή να κερδίσετε ξανά) αυτό το βάρος, είναι απαραίτητες ειδικές συνήθειες για να προσαρμόσετε το σημείο ρύθμισης στο επιθυμητό επίπεδο.

Ενας. Φάτε τα σωστά πράγματα. Αυτό δεν είναι δύσκολο, αν ακολουθήσετε αυτές τις σαφείς οδηγίες: α) Διατηρήστε εκλεπτυσμένο υδατάνθρακες στο ελάχιστο. Δηλαδή αποφύγετε τα τρόφιμα που παρασκευάζονται με ζάχαρη ή αλεύρι. β) Τρώτε λιγότερο λίπος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε προϊόντα που χαρακτηρίζονται ως «χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά» όπως η μαγιονέζα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Οι παραγωγοί πρέπει να χρησιμοποιούν τόσες πολλές χημικές ουσίες για να κάνουν τα λιπαρά, επεξεργασμένα τρόφιμα γεύση OK ότι είστε καλύτερα από το φαγητό μόνο το πραγματικό πράγμα – μόνο λιγότερο από αυτό. Επίσης, τρώνε λιγότερο ζωικό λίπος, όπως το τυρί, το βούτυρο και το μαρμάρινο κρέας. γ) Τρώτε πολύπλοκους υδατάνθρακες: ολικής αλέσεως, λαχανικά και φρούτα. Το σώμα σας αναγνωρίζει αυτά ως κανονικά τρόφιμα, γι ‘αυτό θα τα επεξεργαστεί για να σας δώσει ενέργεια τώρα, αντί να σας δώσει αποθηκευμένη ενέργεια (λίπος).

Δύο: Πίνετε νερό. Είναι απαραίτητο για το μεταβολισμό σας και βοηθά το σώμα σας να εξαλείψει τις τοξίνες και άλλες υπερβολές.

Ο γλυκός χυμός, ο καφές, το τσάι, η διατροφή ή η τακτική σόδα και το αλκοόλ δεν συμβάλλουν στον καλό μεταβολισμό ή την υγεία.

Συνεχίστε να τις χρησιμοποιείτε ελάχιστα, αν όχι καθόλου.

Τρίτον, κάνετε το σωστό είδος ρυθμικής μεγάλης άσκησης μυών καθημερινά και το διατηρήστε για 30 έως 60 λεπτά. Αν αυτό ακούγεται σαν πολύς χρόνος, ρωτήστε τον εαυτό σας, πόσο σημαντικό είναι για σας να είστε υγιείς και / ή να χάσετε βάρος; Δεν πρόκειται να επαναφέρετε τον ρυθμιστή βάρους του εγκεφάλου σας (το καθορισμένο σημείο) χωρίς άσκηση – είναι τόσο απλό. Αλλά η άσκηση μπορεί να είναι μια ευχαρίστηση μόλις καταλάβετε ποιους τύπους να κάνετε.

Ευτυχώς, δεν αντιμετωπίζατε εδώ με push-ups ή ανύψωση βαρών.

Για άσκηση που θα προσαρμόζει το σημείο ρύθμισης, ο όρος «μεγάλος μυς» σημαίνει κυρίως τη χρήση των ποδιών σας. Το περπάτημα είναι η ιδανική άσκηση για να ξεκινήσετε. δεν χρειάζεστε ειδικό εργαλείο ή εξοπλισμό. Θα μπορούσατε επίσης να κολυμπήσετε, να κάνετε ποδήλατο ή να γυρίσετε. Κάνετε κάτι που μπορείτε να απολαύσετε.

Το “ρυθμικό” αναφέρεται στην άσκηση που κάνετε σταθερά, επαναλαμβανόμενα. «Συνεχής» σημαίνει συνεχής μη διακοπή. Το ελάχιστο είναι 30 λεπτά την ημέρα. Για τα ταχύτερα αποτελέσματα, μια ώρα την ημέρα είναι καλύτερη. Ο καρδιακός σας ρυθμός θα πρέπει να βρίσκεται σε επίπεδο όπου ασκείτε τον εαυτό σας, αλλά μπορεί ακόμα να έχετε μια συνομιλία. Πηγαίνετε πολύ υψηλότερα από αυτό το επίπεδο και δεν κάνετε πλέον την άσκηση αλλαγής τιμής. Στην περίπτωση αυτή, δεν είναι επιθυμητός ο «πόνος χωρίς κέρδος».

Εάν κάνετε αυτά τα τρία πράγματα μια καθημερινή συνήθεια (σωστή κατανάλωση, κατανάλωση και άσκηση), ο καθοριστικός σας δείκτης θα αλλάξει και θα χάσετε βάρος. Έχασα τα 25 κιλά που είχα κερδίσει όταν σταμάτησα να καπνίζω και κατά τη διαδικασία έμαθα κάποιες ευχάριστες συνήθειες που βελτίωσαν την ποιότητα της ζωής μου καθώς και την υγεία μου. Συνήθως, τρώω νόστιμα ολόκληρα τρόφιμα, απολαύστε μια καθημερινή βόλτα και πίνετε κυρίως νερό. Αισθάνομαι καλά τώρα και η εμφάνισή μου είναι απλά ένα επίδομα. Θα νιώσετε καλά και το σώμα σας θα σας ευχαριστήσει, ευλογώντας σας με καλή υγεία.

Σχολιάστε