Μάθετε Πώς Η Ψυχολογία Σας Μπορεί Να Επηρεάσει Το Αδυνάτισμα

Για να συνεχίσετε την εκπαιδευτική σειρά σχετικά με τον τρόπο ζωής και υγείας σας, το άρθρο αυτό βασίζεται σε διαπιστευμένα προγράμματα διατροφής κολλεγίων και στη λογοτεχνία που βασίζεται στην αποδεδειγμένη επιστήμη. Ελπίζω να σας δώσω τη δυνατότητα να αναλάβετε την ευθύνη για το σχέδιο διατροφής σας. Κάποιος δεν χρειάζεται να γίνει φανατικός και να τρώει τέλεια για να είναι υγιής!

Το πώς σκέφτομαι και νιώθουμε για τα τρόφιμα επηρεάζεται βαθιά από το πώς τα τρόφιμα χρησιμοποιούνται στις οικογένειές μας ως παιδιά. Εάν τα τρόφιμα χρησιμοποιούνται ως ψυχαγωγία, η ανταμοιβή είναι δωροδοκία ή ανακούφιση από το άγχος, από τη θλίψη, το θυμό ή άλλα αρνητικά συναισθήματα, μπορεί να προκύψουν προβλήματα.

Συχνά, οι άνθρωποι θα τρώνε όταν δεν είναι πεινασμένοι, μόνο βαριούνται, λυπημένοι, θυμωμένοι, αναστατωμένοι ή μόνοι. Όταν τρώνε για τους λόγους αυτούς, τρώνε συνήθως τρόφιμα με λίπος, ζάχαρη ή και τα δύο. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος να απολαμβάνετε ένα γεύμα, απλά να είστε βέβαιος να πάρετε επαρκή υγιεινή διατροφή και να περιορίσετε τις ποσότητες των πρόχειρων φαγητών.

Οι άνθρωποι που τρώνε για λόγους άλλους από την πείνα θα αισθάνονται μερικές φορές ένοχοι μετά την απόλαυση. Αυτό συχνά θα οδηγήσει σε περισσότερη υπερφαγία και μεγαλύτερη ενοχή. Αυτοί οι άνθρωποι συχνά γίνονται εμμονή με το σύνδρομο «τέρας μπισκότων». Υπάρχουν ομάδες υποστήριξης και συμβουλευτικές υπηρεσίες για άτομα που τρώνε υπερβολικά για συναισθηματικούς λόγους.

Η Πλάγια Όψη Της Εμμονής Της Τροφής Είναι Η Νευρική Ανορεξία Και Η Βουλιμία

Η νευρική ανορεξία είναι μια σοβαρή κατάσταση κατά την οποία το άτομο σταματά ή περιορίζει σοβαρά την πρόσληψη τροφής για να προκαλέσει απώλεια βάρους. Περίπου το 10% των ανθρώπων που είναι ανορεξικοί πεθαίνουν από την ασθένειά τους. Οι άνθρωποι με αυτή την κατάσταση θεωρούν τους εαυτούς τους ως λίπους, ακόμη και όταν είναι εξαιρετικά αδύνατοι.

Η βουλιμία είναι μια κατάσταση κατά την οποία ο ασθενής τρώει τροφή (μερικές φορές γκρίνια) και κατόπιν εμετούς ή παίρνει καθαρτικά ή διουρητικά για να αποφύγει την αύξηση βάρους ή να προκαλέσει απώλεια βάρους. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια ηλεκτρολυτών και μεταλλικών στοιχείων που είναι απαραίτητα για την σωστή λειτουργία της καρδιάς και την ισορροπία του pH στο αίμα. Και οι δύο αυτές συνθήκες είναι σοβαρές και απαιτούν ιατρική βοήθεια.

Η Επιτυχία Του Ελέγχου Βάρους Γίνεται Με Την Κατανόηση Της Αιτίας Του Προβλήματός Σας

Μερικοί άνθρωποι, οι οποίοι δεν γνώριζαν ποια καλή διατροφή αποτελείται, πρέπει να μάθουν μόνο τα γεγονότα σχετικά με τη διατροφή και την άσκηση για να εφαρμόσουν αυτά που έχουν μάθει χωρίς δυσκολία.

Άλλοι έχουν υποσυνείδητα τρόπους κατανάλωσης όπως φαγητό ενώ κάνουν άλλες δραστηριότητες και δεν δίνουν προσοχή σε ό, τι και πόσο τρώνε. Έχοντας επίγνωση του προβλήματος και χρησιμοποιώντας τεχνικές όπως τεχνικές τροποποίησης συμπεριφοράς, μπορεί να βοηθήσει το άτομο με τέτοια προβλήματα.

Οι άνθρωποι που έχουν πρόβλημα με την αλλαγή των διατροφικών συνηθειών ή την ακραία παχυσαρκία μπορεί να έχουν βαθιά συναισθηματικά ή ψυχιατρικά προβλήματα και μπορεί να χρησιμοποιούν τρόφιμα για να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων. Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων τροφίμων υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη ή υψηλής περιεκτικότητας σε άμυλο απελευθερώνει σεροτονίνη στον εγκέφαλο, γεγονός που προσδίδει μια αίσθηση ευημερίας. Αυτό μπορεί να είναι μια προσπάθεια να ανακουφιστεί η αδιάγνωστη κλινική κατάθλιψη ή το άγχος.

Μόλις εφαρμόσετε τις αρχές ελέγχου του βάρους για λίγο, αυτό γίνεται μέρος του τρόπου ζωής σας, όπως το ντους ή το κρεβάτι. Χάνετε το γούστο σας για υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και τρώτε πιο υγιεινά τρόφιμα από την επιλογή ακόμα και όταν ο έλεγχος βάρους δεν αποτελεί πρόβλημα. Μια συνδυασμένη προσέγγιση, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης, των υγιεινών διατροφικών συνηθειών και της άσκησης, μαζί με την παροχή συμβουλών, αν χρειαστεί, θα προκαλέσει μόνιμη απώλεια λίπους και έλεγχο του βάρους. Ένα βήμα μπροστά στον τρόπο ζωής σας.

Σχολιάστε