Μείνετε Μακριά Από Από Την Νικοτίνη – Πάρτε Περισσότερη Βιταμίνη C

Πολλές μελέτες και έρευνες έχουν δείξει με συνέπεια ότι η πλειονότητα των ενηλίκων τρώνε συχνά τροφές που περιέχουν πολύ λίγη βιταμίνη Β-6 και βιταμίνη Ε. Καταναλώνουμε υπερβολικά πολλές θερμίδες και πάρα πολύ λίπος, κορεσμένα λιπαρά, χοληστερόλη και νάτριο. Οι γυναίκες τρώνε πολύ συχνά πολύ φολικό οξύ, σίδηρο, ασβέστιο και ψευδάργυρο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να λαμβάνετε καθημερινά μια πολυβιταμίνη.

Οι βασικές διατροφικές ανάγκες των ανδρών και των γυναικών που καπνίζουν είναι παρόμοιες με εκείνες που δεν χρησιμοποιούν καπνό. Ωστόσο, υπάρχουν συμπεράσματα ότι οι καπνιστές χρειάζονται πολύ περισσότερα αντιοξειδωτικά θρεπτικά συστατικά από τους μη καπνιστές άσχετα με το αν είναι υπέρβαροι ή όχι.

Οι καπνιστές χρειάζονται αντιοξειδωτικές θρεπτικές ουσίες όπως η βιταμίνη C (επίσης γνωστή ως ασκορβικό οξύ) και η βιταμίνη Ε. Κάποτε πιστευόταν ότι η β-καροτίνη ήταν χαρακτηριστικό για τους μη καπνιστές, αλλά πρόσφατες κλινικές μελέτες έχουν βρει ότι η βήτα-καροτίνη μπορεί να είναι επιβλαβείς για την υγεία των καπνιστών. Το βήτα-καροτίνη μπορεί να βρεθεί στις περισσότερες πολυβιταμίνες και μια περίσσεια β-καροτίνης είναι επικίνδυνη για την καλή διατροφική υγεία. Εάν είστε καπνιστής και πρόκειται να πάρετε μια πολυβιταμίνη, βεβαιωθείτε ότι δεν απαριθμεί το βήτα-καροτίνη ως ένα από τα συστατικά.

Πάρα Πολλοί Καπνιστές Έχουν Ανεπαρκή Πρόσληψη Αντιοξειδωτικών

Οι καπνιστές αναφέρουν ότι καταναλώνουν χαμηλότερες ποσότητες αντιοξειδωτικών θρεπτικών συστατικών από ό, τι οι μη καπνιστές. Τα αντιοξειδωτικά θρεπτικά συστατικά έχουν προστατευτικούς ρόλους όσον αφορά τον καρκίνο, τις καρδιακές παθήσεις, τον σχηματισμό καταρράκτη, τη γνωστική δυσλειτουργία και άλλες ασθένειες. Οι έρευνες πιστεύουν ότι υπάρχει ισορροπία μεταξύ των αντιοξειδωτικών προστατευτικών και των συστατικών που προάγουν την οξείδωση στο σώμα.

Αυτή η ισορροπία φαίνεται να σχετίζεται με την υγεία ή την ασθένεια. Μερικά συστατικά του καπνού τσιγάρων προάγουν την οξείδωση που παρέχει υψηλά επίπεδα οξειδωτικού στρες. Οι ελεύθερες ρίζες, οι οποίες επίσης προάγουν την οξείδωση, προέρχονται από τον καπνό. Ο καπνός του τσιγάρου εκτιμάται ότι περιέχει 1.000.000.000.000.000 ελεύθερες ρίζες ανά εισπνοή. Αυτές οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να οξειδώσουν τα λιπαρά συστατικά του σώματος και αυτό είναι αρκετά επιβλαβές.

Για παράδειγμα, οι καπνιστές τσιγάρων έχουν χαμηλότερη πρόσληψη βιταμίνης C (φυσική αντιοξειδωτική) και επίπεδα βιταμίνης C στο πλάσμα από ό, τι οι μη καπνιστές. Η συχνότητα εμφάνισης καρκίνου, καρδιακών παθήσεων και καταρράκτη είναι χαμηλότερη στους πληθυσμούς που έχουν υψηλή πρόσληψη φρούτων ή φυλλώδη πράσινα λαχανικά, τα οποία είναι γεμάτα με βιταμίνη C. Οι καπνιστές που κατανάλωναν περισσότερα από 200 mg βιταμίνης C καθημερινά είχαν επίπεδα ορού βιταμίνης C εκείνα των μη καπνιστών που κατανάλωναν 60 mg ή και περισσότερο βιταμίνης, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της χώρας.

Η πιο πρόσφατη έκδοση των συνιστώμενων διαιτητικών αποζημιώσεων συνιστά ότι οι κανονικοί καπνιστές τσιγάρων λαμβάνουν ημερησίως τουλάχιστον 100 mg βιταμίνης C. Οι καπνιστές έχουν βρεθεί ότι έχουν υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης C στους ιστούς των πνευμόνων από τους μη καπνιστές. Αυτό αντανακλά σαφώς έναν θετικό αμυντικό μηχανισμό κατά των ειδών των ελεύθερων ριζών από τον καπνό τσιγάρων.

Μελέτες έχουν βρει ότι οι καπνιστές έχουν 30% χαμηλότερο επίπεδο βιταμίνης C από ό, τι οι μη καπνιστές. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η νικοτίνη μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση της βιταμίνης C. Η νικοτίνη αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό, αυξάνοντας έτσι τον ρυθμό μεταβολισμού της βιταμίνης C. Τα άτομα που καπνίζουν χρειάζονται 100 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης C (έναντι 60 χιλιοστογράμμων για μη καπνιστές) κάθε μέρα.

Το Πιο Αποτελεσματικό Αντιοξειδωτικό Του Σώματος Είναι Η Βιταμίνη Ε

Οι καπνιστές έχουν βρεθεί να έχουν χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης Ε από ό, τι οι μη καπνιστές. Οι καπνιστές που αναζητούν συμπληρώματα διατροφής πρέπει να αναζητήσουν μια πολυβιταμίνη που περιέχει τουλάχιστον όλα τα παρακάτω: Βιταμίνη C (Ασκορβικό οξύ), Βιταμίνη Ε, Βιταμίνη Β1 (Θειαμίνη), Βιταμίνη Β2 (Ριμποφλαβίνη), Νιασίνη, Βιταμίνη Β5 , Πικολινικό Ψευδάργυρο, Βιταμίνη Β6 (Πυριδοξίνη) και το αντιοξειδωτικό Co-Q10. Ορισμένα συμπληρώματα προσθέτουν Ginkgo Biloba Leaf Powder, Ινοσιτόλη, Ρουτίνη, Σύμπλοκο βιοφλαβονοειδών εσπεριδοειδών, Διτρυγική Χολίνη και PABA.

Εάν καπνίζετε ή ζείτε με κάποιον που καπνίζει, είναι σημαντικό να κάνετε τις σωστές επιλογές για να προστατέψετε την υγεία σας από τους κινδύνους που σχετίζονται με το κάπνισμα. Μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που μπορείτε να κάνετε είναι να επιλέξετε τη σωστή πολυβιταμίνη. Είναι γεγονός ότι το κάπνισμα εξαντλεί το σώμα από σημαντικά θρεπτικά συστατικά.

Είναι επίσης γεγονός ότι ένα θρεπτικό συστατικό, β-καροτένιο, έχει βρεθεί σε κλινικές μελέτες για να επηρεάσει αρνητικά την υγεία των καπνιστών. Το βήτα-καροτένιο, μια μορφή βιταμίνης Α, μπορεί να βρεθεί στις περισσότερες πολυβιταμίνες.

Σχολιάστε