Μερικές Αλλαγές Για Να Αισθάνεστε Καλύτερα Με Το Σώμα Σας

Όποιος έχει περάσει μια μέρα νηστείας από φαγητό ή που έχει παραλείψει ακόμη και ένα γεύμα, γνωρίζει πόσο χρόνο εξοικονομούμε όταν δεν προμηθεύουμε και καταναλώνουμε γεύματα. Φυσικά, η αποτελεσματικότητα δεν είναι το μοναδικό μας μέλημα όταν πρόκειται για φαγητό. Αν θέλαμε να διατυπώσουμε τις θεμελιώδεις απαιτήσεις μας για τρόφιμα, θα μπορούσαμε να βρούμε τα εξής:

  • θα έπρεπε να μας δώσει τη διατροφή που χρειάζονται τα σώματά μας
  • θα πρέπει να υποστηρίζει τους στόχους μας για μετασχηματισμό του σώματος
  • θα πρέπει να δοκιμάσετε καλό
  • θα πρέπει να είναι βολικό

Τα τρόφιμα που ικανοποιούν δύο ή τρεις από αυτές τις απαιτήσεις γίνονται σύντομα ένα στήριγμα στις περισσότερες δίαιτες.

Μερικές Αλλαγές Για Να Αισθάνεστε Καλύτερα

Μια νέα εξέλιξη στην έρευνα στον τομέα της διατροφής, που ονομάζεται «capsulised food», αποσκοπεί στην υπέρβαση αυτών των απαιτήσεων. Η Protica Research, που εδρεύει στην Πενσυλβανία, είναι το πρώτο από όσα πιθανότατα θα είναι πολλές εταιρίες που δουλεύουν σε αυτό το νέο σύνορο τροφίμων. Μεταξύ των άλλων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται στον κατάλογό τους, οι μηχανικοί της Protica Research, υγιεινά τρόφιμα που είναι εξαιρετικά συμπαγή, πυκνά θρεπτικά και, πάνω απ ‘όλα, πολύ εύγευστα. Το πρώτο προϊόν τους, το Profect®, παρέχει 25 γραμμάρια πρωτεΐνης και το πλήρες φάσμα των υδατοδιαλυτών βιταμινών σε λιγότερο από 3 ουγκιά υγρού. Αυτή η διατροφή εν κινήσει έχει κάποιους καταναλωτές να ξανασκεφτούν τις παραδοσιακές διατροφικές τους συνήθειες. Μια εξέταση των τεσσάρων θεμελιωδών απαιτήσεων για τα τρόφιμα θα βοηθήσει να εξηγηθεί γιατί.

ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Θρέψη. Είναι η πρώτη μας προτεραιότητα όταν πρόκειται για φαγητό. Αν και δεν είναι πάντα στο μέτωπο του μυαλού μας όταν φτάνουμε για φαγητό, είναι ο λόγος που τρώμε. Υπάρχουν πολλά τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και τρόφιμα με θρεπτικά συστατικά και πρέπει πάντα να καταναλώνουμε το δίκαιο μερίδιό μας για τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά για την υγεία, την ευημερία και το επίπεδο ενέργειας.

Η πρόκληση είναι ότι τα τρόφιμα πυκνά θρεπτικά συστατικά – όπως το γάλα, τα αυγά, τα ψάρια και το κοτόπουλο – δεν είναι πάντοτε μέσα σε όπλα. Τα σνακ, το πρόχειρο φαγητό και το γρήγορο φαγητό είναι γενικά. Χρειάζεται συχνά πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια για ένα πολυάσχολο άτομο να προμηθευτεί τις απαραίτητες βιταμίνες και πρωτεΐνες, και έτσι καταλήγουμε χωρίς. Αυτό μπορεί να μας βλάψει μακροπρόθεσμα, καθώς το ανοσοποιητικό μας σύστημα και τα επίπεδα ενέργειας υποφέρουν. Μελέτες έχουν δείξει ότι πολλοί από τους λεγόμενους «συντηρητές ανεπιθύμητης τροφής» και «εθισμένους γρήγορου φαγητού» θα προτιμούσαν να τρώνε διατροφικά υγιεινά τρόφιμα αν ήταν σε απόσταση αρχείων.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΣΩΜΑΤΟΣ

Για πολλούς από εμάς, παρακολουθούμε προσεκτικά τα τρόφιμα που τρώμε. Είτε προσπαθούμε να χάσουμε λίπος, να κερδίσουμε μυς, είτε να διατηρήσουμε αυτό που έχουμε. Είτε παρακολουθούμε τις διαδρομές των σούπερ μάρκετ ή ένα μενού εστιατορίων, βρισκόμαστε σε αναζήτηση τροφίμων που είναι συνεπείς με αυτούς τους στόχους.

Για μερικούς τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας αγορών. Αυτοί οι καταναλωτές έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη επίγνωση των κινδύνων για την υγεία και της αύξησης του σωματικού βάρους που σχετίζονται με την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε υδατάνθρακες. Για άλλους, τα τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά είναι η τάξη της ημέρας. Ακόμα άλλοι αναζητούν ισορροπία πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λιπών.

Ο κοινός παρονομαστής σε όλες αυτές τις δίαιτες είναι η πρωτεΐνη, μαζί με τα υποστηρικτικά μικροθρεπτικά συστατικά, όπως οι βιταμίνες και τα μέταλλα.

Ενώ είναι δυνατόν να παίρνετε βιταμίνες και πρωτεΐνες χωρίς λίπος ή υδατάνθρακες όταν μαγειρεύετε στο σπίτι, είναι πολύ πιο ψηλός να το κάνετε σε ένα συμπαγές μεταφερόμενο γεύμα. Οι κατασκευαστές όπως η EAS και η Protica Research προσφέρουν υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες ποτά για την υποστήριξη οποιωνδήποτε στόχων μετασχηματισμού. Το Profect’s Profect παρέχει πλήρη 25 γραμμάρια πρωτεΐνης και το πλήρες φάσμα υδατοδιαλυτών βιταμινών. Το σημαντικό σημείο για τη διατροφή συνειδητό, ωστόσο, είναι ότι όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά έρχονται χωρίς το κόστος του λίπους και των υδατανθράκων. Αυτό επιτρέπει στο σώμα σας να διατηρεί την υγεία και την ενέργεια χωρίς να σας ζυγίζει με περιττούς υδατάνθρακες ή λίπος.

ΓΕΥΣΗ

Για τους περισσότερους από εμάς, η γεύση ενός προϊόντος καθορίζει εάν το κάνουμε μέρος του διατροφικού μας σχήματος. Καμία ποσότητα διατροφής δεν μπορεί να αντισταθμίσει την κακή γεύση. Οι κατασκευαστές τροφίμων έχουν μάθει αυτό το μάθημα καλά τα τελευταία χρόνια, καθώς πολλά θρεπτικά προϊόντα έχουν τραβηχτεί από τα ράφια των σούπερ μάρκετ εξαιτίας της αδύναμης γεύσης. Καθώς οι προσδοκίες των καταναλωτών εξακολούθησαν να αυξάνονται, στην αγορά εισήλθαν πολλά πλούσια γευστικά και θρεπτικά προϊόντα διατροφής. Αξιοποιώντας το γεγονός αυτό, η Protica Research ανέπτυξε μια σειρά γεύσεων για το καψυλιωμένο πρωτεϊνικό ποτό που στοχεύει σε ομάδες ηλικιών από εφήβους έως ηλικιωμένους. Οι διπλές τυφλές δοκιμές γεύσης έδειξαν ότι το προφίλ γεύσης του Profect δεν διακρίνεται από τα μη ανθρακούχα ποτά φρούτων στην αγορά.

ΕΥΚΟΛΙΑ

Κάθε βήμα, ίσως ακόμη και κάθε βράδυ, θέλουμε να καθίσουμε σε ένα καλά εξοπλισμένο τραπέζι και να μοιραστούμε ένα γεύμα με την οικογένεια ή τους φίλους μας. Το κασσιτεροποιημένο φαγητό δεν σημαίνει ότι δεν παίρνουμε αυτό το σημαντικό τελετουργικό από τη ζωή μας και δεν πρόκειται να αντικαταστήσουμε τα φρέσκα τρόφιμα. Η πραγματικότητα της ζωής στον 21ο αιώνα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν την ημέρα εργασίας τους, και αυτό σημαίνει ότι η κουζίνα ή ο κήπος είναι απρόσιτη. Αυτό ισχύει για τις μητέρες που μένουν στο σπίτι καθώς και για τα στελέχη επιχειρήσεων που βάζουν τις μέρες τους στο γραφείο.

Αυτή η on-the-go τρόπος ζωής δεν είναι συμβατή με την κατανάλωση θρεπτικών γευμάτων. Η δυσκολία να βρεθείς χρόνος για ένα σωστό γεύμα έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους να εξαρτηθούν από τα συμπαγή σνακ ή τα σκουπίδια που μπορούν να κρατήσουν στο πορτοφόλι τους ή στο χαρτοφύλακά τους. Αυτά τα συμπαγή τρόφιμα έχουν γίνει ο βασικός άξονας της αμερικανικής διατροφής επειδή είναι φορητά και μπορούν να καταναλωθούν γρήγορα. Ωστόσο, συχνά διαπιστώνουμε ότι η φορητότητα και επομένως η ευκολία αυτών των τροφών λείπει. Τα παραδοσιακά τρόφιμα ευκολίας που βρίσκουμε στα καταστήματα παντοπωλείων και γενικά δεν συσκευάζονται γενικά με τραχύ τρόπο μεταφοράς. Η συσκευασία πολλών προϊόντων τροφίμων και ποτών σπάνε ανοιχτά αφού έχουν περάσει χρόνο σε μια τσάντα ή πορτοφόλι.

Μια άλλη κοινή καταγγελία επιφανειών μόλις ανοίξει η συσκευασία. Πολλά τρόφιμα ευκολίας – οι ράβδοι αντικατάστασης γεύματος, για παράδειγμα – είναι κολλώδεις ή εύθρυπτες. Μπορείτε επίσης να βρείτε τον εαυτό σας φτάνοντας στο νερό για να τα ξεπλύνετε. Το πρόβλημα είναι ότι η ευκολία πρέπει να σημαίνει «δεν απαιτούνται χαρτοπετσέτες και νερό».

Ενώ η φορητότητα και η γρήγορη κατανάλωση είναι δύο πράγματα που έχουμε έρθει να αναζητήσουμε σε ένα βολικό φαγητό, αυτά τα γνωρίσματα είναι συχνά ψευδή.

Η Protica Research προσφέρει δύο καινοτομίες όταν πρόκειται για την ευκολία. Πρώτον, το ποτό πρωτεΐνης Profect είναι ένα υγρό – και ζυγίζει λιγότερο από τρεις ουγκιά ουγκιά – που σημαίνει ότι μπορείτε να το καταναλώνετε γρήγορα και εύκολα ακόμη και όταν βρίσκεστε στο τρέξιμο. Δεύτερον, ο Profect παίρνει τη φορητότητα σε ένα νέο επίπεδο με τη συσκευασία του σε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που εκκρεμεί, σχεδόν άθραυστο δοχείο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ληφθεί απολύτως οπουδήποτε και δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για το γεύμα σας που τελειώνει πάνω από το πορτοφόλι ή το χαρτοφύλακά σας.

ΠΩΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΖΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΖΩΗΣ

Η έλευση της συνείδησης της υγείας έρχεται σε μια εποχή που ο τρόπος ζωής μας γίνεται όλο και πιο έντονος. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι αναζητούν ένα υγιεινό, θρεπτικό και φορητό φαγητό που καταναλώνει γρήγορα. Προκειμένου να ικανοποιηθεί αυτό το αίτημα, η βιομηχανία τροφίμων πρέπει να προσαρμοστεί και να ανταποκριθεί. Εταιρείες όπως η Protica Research αναπτύσσουν καψυλιωμένα τρόφιμα που θα παρέχουν διατροφή που είναι πιο φορητή, πιο βολική και πιο ευχάριστη από τους προκατόχους της.

Σχολιάστε