Το Lifestyle Και Η Δίαιτα Δεν Χρειάζεται Να Είναι Δυο Διαφορετικά Πράγματα

«Θα ξεκινήσω μια δίαιτα αύριο». Πόσες φορές έχουμε πει ή ακούσει αυτά τα λόγια; Τι σημαίνουν αυτές οι λέξεις σε σας; Για τους περισσότερους από εμάς σημαίνει μια χρονική περίοδο κατά την οποία θα υποβληθούμε σε βασανιστήρια για να χάσουμε μερικά κιλά. Τελικά θα κουράσουμε από αυτά τα βασανιστήρια και θα επιστρέψουμε στις παλιές μας συνήθειες και θα κερδίσουμε αυτά τα κιλά πίσω.

Έχω γνωρίσει ανθρώπους που ήταν σε αυτή τη δίαιτα για πολλά χρόνια.

Ένα άτομο έρχεται στο μυαλό που χρησιμοποιεί πραγματικά τις λέξεις: “Πρέπει να σταματήσω να τρώω για λίγο”! Αυτό το άτομο πιστεύει ότι το κλειδί για το ιδανικό βάρος και υγεία είναι να μην φάει. Θα παραλείψει το πρωινό και θα φάει ένα πακέτο κροτίδων για μεσημεριανό γεύμα και στη συνέχεια ένα ελαφρύ δείπνο το βράδυ. Χάνει βάρος μόνο για να το κερδίσει πάλι όταν αποφασίζει “να φάει” ξανά. Πρόκειται για μια ανθυγιεινή πρακτική η οποία αποδείχθηκε ότι δεν λειτουργεί μακροπρόθεσμα.

Οι δίαιτες αποτοξίνωσης θεωρούνται συχνά ως ένας τρόπος για να χάσετε βάρος γρήγορα, αλλά μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν άτομα με διάφορα προβλήματα υγείας.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η αποτοξίνωση είναι το κλειδί για να αισθάνεστε καλύτερα και να χάσετε βάρος. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα καθαρίζεται από τις βλαβερές τοξίνες και τις ακαθαρσίες, οι οποίες με τη σειρά τους βοηθούν το σώμα να επουλωθεί.

Οι δίαιτες αποτοξίνωσης φαίνονται σαν μια εύκολη λύση για την απώλεια βάρους, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνες και ανθυγιεινές.

Από την άλλη πλευρά, γνωρίζω ανθρώπους που έχουν πάρει μέρος σε πρόγραμμα απώλειας βάρους όπως ediets.com ή παρατηρητές βάρους και έχουν μεταμορφωθεί ριζικά. Ένα πρόσωπο έρχεται στο μυαλό ότι ξέρω αρκετά καλά. Θα απολάμβανε πραγματικά τα καλά σχεδιασμένα γεύματά της και συχνά μιλούσε για τακτικά ταξίδια πεζοπορίας με τη μητέρα της. Έχασε το βάρος και κατάφερε να το κρατήσει μακριά.

Η προφανής διαφορά μεταξύ των δύο ανθρώπων που αναφέρω είναι ότι κάποιος είναι σε διατροφή και ο άλλος έχει αλλάξει τον τρόπο ζωής της.

Ας πάμε βαθύτερα. Γιατί ένα πρόγραμμα όπως το ediets ή οι παρατηρητές βάρους μπορούν να βοηθήσουν ένα άτομο να επιτύχει μια αλλαγή στον τρόπο ζωής και έτσι να επιτύχει επιτυχώς τους στόχους απώλειας βάρους; Νομίζω ότι οι λόγοι είναι πολλοί, αλλά θέλω να επικεντρωθώ σε μία που πιστεύω ότι είναι καθοριστικής σημασίας για να βοηθηθεί κάποιος να επιτύχει μια αλλαγή στον τρόπο ζωής. Εκπαίδευση.

Ένα πράγμα που έχω παρατηρήσει όταν μιλάμε με ανθρώπους για την απώλεια βάρους και την άσκηση είναι ότι όλοι νομίζουν ότι ξέρουν πώς γίνεται. Δυστυχώς, οι τρόποι με τους οποίους γνωρίζουν δεν είναι υγιείς ούτε είναι μακροχρόνιες απαντήσεις σε υπέρβαρα.

Μια αλλαγή του τρόπου ζωής προέρχεται από μια μεταμόρφωση της σκέψης που προέρχεται από τη μάθηση κάτι νέο ή ένα ισχυρό συναισθηματικό περιστατικό. Ένα τέλειο παράδειγμα θα ήταν να μάθω για το Cola και τη ζάχαρη που περιέχουν. Γνωρίζατε ότι μπορεί κανείς από Cola να περιέχει σχεδόν 10 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη ή ολόκληρη την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα θερμίδων από τη ζάχαρη; Σίγουρα δεν το ήξερα και ήταν πολύ έκπληκτος όταν το έμαθα.

Εξετάστε το για λίγο και σίγουρα θα αλλάξετε την κατανάλωση ποτών.

Η λήψη απόφασης για αλλαγή από κόλα σε νερό δεν είναι πολύ ελκυστική. Αφού μελετήσαμε τις συνέπειες της κόλα για την υγεία και στη συνέχεια μελετήσαμε τις ανταμοιβές καθαρού νερού … το πόσιμο νερό είναι τώρα μια ευχάριστη εμπειρία. Όταν πηγαίνω για να πάρω μια γουλιά νερό μου σκέψεις σχετικά με τον τρόπο καθαρισμού είναι για το σώμα μου και πόσο υγιής είναι να είναι καλά ενυδατωμένο.

Γνωρίζω ότι το παραπάνω παράδειγμα είναι μια υπερπροσαρμογή αλλά το θέμα μου είναι ότι η εκπαίδευση είναι το κλειδί για την αλλαγή του τρόπου ζωής και τα προγράμματα όπως οι παρατηρητές βάρους και τα ediets είναι τέλειοι τρόποι για να φτάσουν αυτή η εκπαίδευση σε μια ατμόσφαιρα υποστήριξης. Μου αρέσει το γεγονός ότι ορισμένα προγράμματα απώλειας βάρους μπορούν να γίνουν στο διαδίκτυο στην ιδιωτικότητα του σπιτιού σας.

Μπορείτε να είστε ενωμένοι με άλλα μέλη και να τους ενώσετε σε chat rooms και συζητήσεις.

Μπορείτε να μοιραστείτε συνταγές, ιστορίες επιτυχίας και συναισθήματα. Η ένωση με χιλιάδες άλλα μέλη σας δίνει πρόσβαση σε γιατρούς, συμβούλους, διαιτολόγους και άλλους υποκινούμενους ανθρώπους σε ένα μέρος του κόστους που θα σας κοστίσει εάν προσπαθήσατε να τους προσλάβετε ένα προς ένα.

Αν έχετε διαβάσει κάποιο από τα άλλα άρθρα μου, θα γνωρίζετε ότι είμαι σταθερός πιστός σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, άσκηση και συμπληρώματα. Ξέρω επίσης πόσο δύσκολο είναι να σπάσει τις καταστροφικές συνήθειες με τη θέληση μόνη της. Όλοι θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι μπορούμε να χάσουμε βάρος όταν αποφασίσουμε. Το πρόβλημα είναι ότι ποτέ δεν κάνουμε πραγματικά το μυαλό μας, ώστε να περάσουμε το χρόνο μας στη δίαιτα merry-go-round.

Η επιθυμία μου για σας είναι να ζείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής με άφθονη ενέργεια για να απολαύσετε τη ζωή στο έπακρο. Τα προγράμματα απώλειας βάρους στο διαδίκτυο μπορούν να αποτελέσουν ένα εργαλείο στο οπλοστάσιό σας για να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τις αλλαγές στον τρόπο ζωής που απαιτούνται για μια άπαχη και κατάλληλη ζωή.

Σχολιάστε