Ο Λόγος Για Τον Οποίο Όλοι Αγαπούν Τόσο Πολύ Την Κοτόσουπα

Επιδιώκετε καταφύγιο σε ένα μπολ με ζεστή σούπα κοτόπουλου όταν είστε κάτω από τον καιρό; Λοιπόν, οι περισσότεροι άνθρωποι καλωσορίζουν τα χειμερινά sniffles με τη σούπα κοτόπουλου!

Υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία του ζωμού ορνίθων κοτόπουλου. Συνέχισε να διαβάζεις!

Η σούπα κοτόπουλου χαλαρώνει

Μπορείτε να δώσετε στον εαυτό σας μια δόση κλασικού τονωτικού για να αποτρέψετε μια ασθένεια λίγο πριν ξεκινήσει ο χειμώνας. Σε μια μελέτη διαπιστώθηκε ότι το ζωμό κοτόπουλου βοηθά στη βελτίωση της λειτουργίας των μικροσκοπικών μαλλιών στη μύτη και έτσι εμποδίζει την εισαγωγή λοιμωδών στοιχείων στο σώμα.

Βοηθάει στη βελτίωση της ασυλίας

Η σούπα κοτόπουλου έχει θεραπευτικές και αποκαταστατικές ιδιότητες λόγω των ανόργανων ουσιών που ενισχύουν την ανοσία όπως το ασβέστιο, ο φώσφορος, το μαγνήσιο, το θείο και το πυρίτιο. Επιπλέον, αυτά τα θρεπτικά συστατικά απορροφώνται εύκολα για το σώμα όταν σερβίρονται με τη μορφή ζεστής σούπας κοτόπουλου. Είναι ευεργετικό για όσους δεν είναι καλά.

Παρέχει υγιεινές θερμίδες

Όταν αρρωστήσετε, το σώμα αρχίζει να εργάζεται υπερωρίες για να καταπολεμήσει τη λοίμωξη μακριά. Αυτό απαιτεί ενέργεια. Επιπλέον, δεν θα αισθάνεστε να τρώτε ένα περίτεχνο γεύμα όταν είστε άρρωστοι. Είναι σε αυτό το σημείο που χρειάζεστε κάτι που σας παρέχει υγιείς θερμίδες και παίρνει εύκολα να αφομοιωθεί από το σώμα. Η σούπα κοτόπουλου έρχεται στη διάθεσή σας!

Καλύπτει τον πεπτικό σωλήνα

Είναι σημαντικό να διατηρήσετε την υγεία του πεπτικού συστήματος όταν δεν αισθάνεστε καλά. Οι βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά που απαιτούνται για την καταπολέμηση της λοίμωξης πρέπει να απορροφώνται σωστά από το σώμα από το φαγητό που τρώτε. Το κύριο δομικό στοιχείο του πεπτικού συστήματος του οργανισμού μας είναι η γλυκοζαμίνη και αυτό απελευθερώνεται από τα οστά όταν τα μαγειρεύετε.

Όταν το ζωμό κοτόπουλου κρυώσει, ένα στρώμα ζελατίνης αναπτύσσεται στην επιφάνεια. Αυτό το συνδυασμό γλυκοζαμίνης και ζελατίνης είναι χρήσιμο για την προστασία και την επούλωση της επένδυσης του πεπτικού σωλήνα.

Μειώνει τα συμπτώματα κρυολογήματος

Υπάρχουν πολλά οφέλη της σούπας κοτόπουλου για τη θεραπεία ενός κρυολογήματος. Το κοτόπουλο είναι πλούσιο σε μια ένωση που ονομάζεται καρνοσίνη και μελέτες λένε ότι αυτή η ένωση συμβάλλει στη μείωση της συμφόρησης και της ακαθαρσίας που έχετε στη μύτη και το λαιμό σας λόγω κρύου.

Φαίνεται ότι η καρνοσίνη μειώνει τη φλεγμονή στο άνω μέρος της αναπνευστικής οδού. Ωστόσο, αυτό το όφελος δεν διαρκεί πολύ! Μένει μόνο μέχρι η σούπα να είναι μέσα σου. Αυτό σημαίνει άμεσα ότι πρέπει να κάνετε μια μεγάλη παρτίδα σούπας για να απολαύσετε τα οφέλη.

Καταπολεμά τη φλεγμονή

Όταν μαγειρεύετε τα οστά κοτόπουλου που έχουν κοινό ιστό πάνω τους, ο ιστός μαγειρεύεται και διαλύεται στη σούπα. Ενώσεις όπως η ζελατίνη και η γλυκοζαμίνη (αυτές που αναφέρθηκαν παραπάνω) απελευθερώνονται στη σούπα και απορροφούνται από το σώμα. Βοηθούν στην ανοικοδόμηση και επισκευή του συνδετικού ιστού του σώματος μαζί με τη μείωση της φλεγμονής. Σίγουρα θα σας βοηθήσει να επιστρέψετε στη δράση πολύ πιο γρήγορα μετά την ασθένεια.

Το φαινόμενο placebo

Η σούπα κοτόπουλου έχει φαινόμενο placebo που δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Αν όλη η παιδική σας ηλικία, η μητέρα σας σας παρηγόρησε με ένα ζεστό μπολ κάθε φορά που ήταν άρρωστος, καθώς και ένας ενήλικας θα βρείτε την ίδια παλιά άνεση στη σούπα. Οι προηγούμενες μνήμες επηρεάζουν το πώς αισθάνεστε σήμερα. Έτσι, εάν η σούπα κοτόπουλου σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα όταν έχετε κρύο, απλά πηγαίνετε για αυτό και απολαύστε τα οφέλη του ζωμού ορνίθων κοτόπουλου!

Είναι Η Σούπα Κοτόπουλου Καλή Για Την Απώλεια Βάρους;

Έτσι, συζητήσαμε το ρόλο της σούπας κοτόπουλου για να θεραπεύσει την ασθένειά σας, αλλά γνωρίζετε ότι μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος; Ναι, το διάβασες σωστά! Κάνει!

Η σούπα είναι γενικά ένα σημαντικό μέρος μιας διατροφής απώλειας βάρους. Η κατανάλωση σούπας ως εκκινητής αυξάνει την κορεσμό και σας κάνει να τρώτε λιγότερα όταν είναι ώρα για την κύρια πορεία. Με αυτόν τον τρόπο καταναλώνετε λιγότερους θερμίδες και βοηθάτε στην απώλεια βάρους. Το πόσιμο νερό είναι επίσης μια επιλογή για να σας γεμίσει, αλλά η κατανάλωση σούπας είναι μια πιο νόστιμη επιλογή και τίποτα δεν μπορεί να είναι καλύτερο από το να το τρώμε!

Πρέπει να μείνετε μακριά από σούπες που έχουν κρέμα σε αυτές, έτσι ώστε να μην καταναλώνουν πάρα πολλές θερμίδες. Αν θέλετε να χάσετε βάρος, μπορείτε να το συμπεριλάβετε στη διατροφή σας και να αποκομίσετε τα οφέλη της.

Σχολιάστε