6 Καθημερινά Tips Για Να Χάσετε Βάρος Πίνοντας Νερό

Νερό και αδυνάτισμα

Τα παραπανίσια κιλά μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα σε τομείς που ούτε φαντάζεστε, όπως για παράδειγμα ο υψηλός ΔΜΣ και η ανικανότητα στο σεξ. Συγκεντρώσαμε με μερικά εύκολα tips για να βοηθήσουμε την προσπάθεια σας.

Πώς Η Ψυχολογία Σας Μπορεί Να Επηρεάσει Το Αδυνάτισμα

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την απώλεια βάρους. Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες είναι η ψυχολογία. Αν η ψυχολογία ενός ατόμου δεν είναι στη σωστή θέση, θα δυσκολευτεί να χάσει βάρος.

Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλά διαφορετικά πράγματα όπως η κατάθλιψη, το στρες και το άγχος. Υπάρχουν τρόποι για να ξεπεράσετε αυτά τα ψυχικά εμπόδια, ώστε να μπορέσετε να χάσετε βάρος και να διατηρήσετε τον νέο σας τρόπο ζωής.

Πολλοί άνθρωποι συνδέουν το φαγητό με την ευτυχία ή τη λύπη. Όταν τρώτε πολύ φαγητό, μπορεί να σας κάνει να νιώσετε χαρούμενοι ή ικανοποιημένοι για λίγο, αλλά στη συνέχεια θα σας αφήσει να αισθάνεστε ανικανοποίητοι και ενοχές.

Κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους στην υπερκατανάλωση τροφής προκειμένου να αποφύγουν να αισθάνονται άσχημα για τον εαυτό τους ή τις πράξεις τους. Είναι σημαντικό για τα άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος να μην αφοσιώνονται πολύ στο φαγητό γιατί ό,τι δίνετε στον οργανισμό σας, θα το πάρει.

 1. Πίνετε άφθονο νερό. Ο οργανισμός μας χρειάζεται πολύ νερό, γι’ αυτό δώστε βάση στο νερό. Το νερό δεν είναι μόνο ένας τρόπος για να ξεπλύνετε τις τοξίνες, αλλά αν έχετε περισσότερο νερό στο σώμα σας θα νιώθετε γενικά πιο υγιείς και γυμνασμένοι. Αυτό από μόνο του θα αποθαρρύνει κάθε τάση για αδηφαγία. Το καλύτερο πράγμα για το νερό είναι ότι δεν έχει καθόλου θερμίδες.
 2. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ποτήρι νερό. Μόλις ξυπνήσετε, καταβροχθίστε ένα ποτήρι δροσερό νερό. Είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας και μετά από αυτό χρειάζεστε μόνο μια μικρότερη ποσότητα από το πρωινό σας ρόφημα. Ένα ποτήρι νερό αφήνει να βγουν όλοι οι πεπτικοί σας χυμοί και κατά κάποιο τρόπο λιπαίνει το εσωτερικό του σώματός σας. Μπορείτε να πιείτε το πρωινό σας φλιτζάνι τσάι, αλλά πιείτε το μετά από ένα ποτήρι νερό. Είναι καλό για σας.
 3. Πιείτε ένα ποτήρι νερό πριν ξεκινήσετε το γεύμα. Το νερό χρειάζεται φυσικά λίγο χώρο ώστε να νιώθετε πιο χορτάτοι χωρίς να χρειάζεται στην πραγματικότητα να χορτάσετε.
 4. Πιείτε άλλο ένα ποτήρι νερό ενώ τρώτε το γεύμα. Και πάλι αυτός είναι ένας άλλος τρόπος για να χορτάσετε έτσι ώστε να μπορείτε πραγματικά να σηκωθείτε από το τραπέζι τρώγοντας λιγότερο αλλά νιώθοντας το ίδιο χορτάτοι. Αντί να το πίνετε με μια γουλιά, πάρτε γουλιές μετά από κάθε μπουκιά. Αυτό θα βοηθήσει το φαγητό να κατασταλάξει πιο γρήγορα, ώστε να έχετε την αίσθηση ότι χορτάσατε πιο γρήγορα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το νερό είναι ένα τόσο αξιοσημείωτο πράγμα, αλλά σπάνια του δίνουμε την αναγνώριση που του αξίζει. Γνωρίζατε ότι πάνω από το 66% του σωματικού σας βάρους δεν είναι τίποτα άλλο παρά νερό; Είναι εκπληκτικό!

Το νερό παίζει επίσης ζωτικό ρόλο στον έλεγχο του βάρους, γι’ αυτό και του αφιέρωσα τόσο πολύ χώρο μελετώντας πηγές..

 1. Μείνετε μακριά από τα ζαχαρούχα ποτά με μπουκάλια, συμπληρώματα και ειδικά τα αναψυκτικά. Ε, όλα αυτά τα αναψυκτικά και τα ανθρακούχα ποτά είναι γλυκαντικά με ζάχαρη και η ζάχαρη σημαίνει θερμίδες. Όσο περισσότερο μπορείτε να κόψετε αυτά τα ζαχαρούχα ποτά σε μπουκάλια, τόσο το καλύτερο για εσάς. Αν λοιπόν πρέπει να πίνετε σόδα, τότε προτιμήστε τα αναψυκτικά διαίτης.
 2. Βάλτε στη διατροφή σας πράγματα που περιέχουν περισσότερο νερό, όπως οι ντομάτες και τα καρπούζια. Αυτά τα πράγματα περιέχουν 90 έως 95% νερό, οπότε δεν έχετε να χάσετε τίποτα με το να τα γευτείτε. Σας χορταίνουν χωρίς να σας προσθέτουν κιλά.

Δίαιτες Αποτοξίνωσης: Μπορούν Τελικά Να Βοηθήσουν;

Οι δίαιτες αποτοξίνωσης είναι όλη η οργή αυτές τις μέρες. Υπόσχονται να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος, να καθαρίσετε το δέρμα σας και να νιώσετε υπέροχα. Πώς λειτουργούν όμως οι δίαιτες αποτοξίνωσης; Τι μπορούν πραγματικά να κάνουν για εσάς;

Οι περισσότερες δίαιτες αποτοξίνωσης έχουν παρόμοια δομή: Ξεκινούν με λίγες μέρες νηστείας μόνο με νερό και μετά προχωρούν σε μια δίαιτα που αποτελείται από τροφές που πιστεύεται ότι βοηθούν τον οργανισμό να αποτοξινωθεί. Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι μπορεί να επιλέξουν να τρώνε πολλά φρούτα και λαχανικά ενώ αποφεύγουν το κρέας ή τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Άλλοι μπορεί να ακολουθήσουν μια vegan δίαιτα ή να ακολουθήσουν μια αντιφλεγμονώδη δίαιτα. Οι δίαιτες αποτοξίνωσης συνήθως διαρκούν από τρεις ημέρες έως τρεις εβδομάδες συνολικά, με τους περισσότερους ανθρώπους να ακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα για τρεις ή τέσσερις εβδομάδες κάθε φορά πριν κάνουν ένα διάλειμμα και ξεκινήσουν ξανά.

Τι Είναι Η Μεταβολική Δίαιτα; Εδώ Είναι Όλα Τα Βασικά

Η μεταβολική δίαιτα είναι μια δίαιτα που εστιάζει στον μεταβολισμό του σώματος. Ο μεταβολισμός είναι η διαδικασία με την οποία η τροφή μετατρέπεται σε ενέργεια.

Ο κύριος στόχος μιας μεταβολικής δίαιτας είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να χάσουν βάρος και να το διατηρήσουν για πάντα. Αυτό το επιτυγχάνει εστιάζοντας σε φυσικά, ολόκληρα τρόφιμα και υγιή λίπη, ενώ εξαλείφει τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα σάκχαρα και τα δημητριακά.

Ο στόχος αυτού του τύπου δίαιτας είναι να προκαλέσει κέτωση και να αυξήσει τον μεταβολισμό του σώματος. Αυτό θα επιτρέψει στο σώμα να κάψει λίπος πιο γρήγορα, κάτι που θα οδηγήσει σε απώλεια βάρους.

Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να προσαρμοστεί το σώμα σας και να εισέλθει σε κέτωση. Μόλις γίνει, μπορεί να παρατηρήσετε ότι η όρεξή σας μειώνεται και αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Δίαιτα 2 Ημερών – Χάστε Βάρος Όσο Πιο Γρήγορα Μπορείτε

Η δίαιτα 2 ημερών είναι μια δίαιτα απώλειας βάρους που έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Το πρόγραμμα διατροφής μειώνει την πρόσληψη θερμίδων σε 800-1200 θερμίδες την ημέρα.

Είναι ένα πρόγραμμα διατροφής με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες που έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στο να βοηθά τους ανθρώπους να χάσουν βάρος. Το πρόγραμμα διατροφής περιορίζει την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων σε 800-1200 θερμίδες την ημέρα και σας ζητά να τρώτε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και χαμηλή σε υδατάνθρακες.

Είναι σημαντικό να μην καταναλώνετε τίποτα από τα ακόλουθα:

 • Ζάχαρη ή οποιοδήποτε είδος γλυκαντικού,
 • Ψωμιά ή οποιοδήποτε είδος σιτηρών,
 • Ζυμαρικά ή πατάτες,
 • Χυμοί φρούτων, αναψυκτικά ή επεξεργασμένα τρόφιμα.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν δοκιμάσει αυτή τη δίαιτα και την έχουν πετύχει, αλλά υπάρχουν και εκείνοι που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα των 2 ημερών επειδή δεν έφαγαν τις σωστές τροφές ή δεν έκαναν αρκετή άσκηση κατά τη διάρκεια αυτών των δύο μέρες.

Θέλετε Να Μάθετε Περισσότερα Για Τη Δίαιτα 17 Ημερών Με Λίγα Λόγια;

Η δίαιτα 17 ημερών είναι μια δίαιτα απώλειας βάρους που δημιουργήθηκε από τον Δρ. Mike Moreno και έχει υποστηριχθεί από διασημότητες όπως η Jennifer Lopez, η Megan Fox και η Khloe Kardashian. Είναι μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται να βοηθήσει τους ανθρώπους να χάσουν βάρος σε μόλις 17 ημέρες.

Αποτελείται από τρεις φάσεις: τη φάση επαγωγής, την ενεργό φάση απώλειας βάρους και τη φάση συντήρησης.

 1. Η φάση επαγωγής διαρκεί τρεις ημέρες και απαιτεί να τρώτε μόνο συγκεκριμένες τροφές σε περιορισμένες ποσότητες.
 2. Η ενεργός φάση απώλειας βάρους διαρκεί 12 ημέρες και απαιτεί να τρώτε το πολύ 800 θερμίδες την ημέρα.
 3. Η φάση συντήρησης διαρκεί τέσσερις εβδομάδες και απαιτεί από εσάς να διατηρήσετε το βάρος σας με μειωμένη θερμιδική πρόσληψη 1200 θερμίδων την ημέρα.

Αυτή η δίαιτα θεωρείται ασφαλής για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε παρενέργειες όπως: αφυδάτωση, κόπωση, πονοκεφάλους, πείνα, ζάλη, ευερεθιστότητα ή εναλλαγές της διάθεσης.

Σχολιάστε