3 Λόγοι Για Να Σκεφτείτε Να Βάλετε Πάλι Το Γάλα Στην Διατροφή Σας

Είστε fan του αγελαδινού γάλακτος; Αν ναι, ίσως είναι καιρός να επανεξετάσετε τη συμπερίληψη του αγελαδινού γάλακτος στην διατροφή σας. Ενώ το γάλα είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου, πολλά μειονεκτήματα που πρέπει να γνωρίζετε μπορούν να προέλθουν από το αγελαδινό γάλα.

Αγελαδινό γάλα

Το γάλα περιέχει πολλούς διαφορετικούς υδατάνθρακες, συμπεριλαμβανομένων:

  1. λακτόζη
  2. γλυκόζη
  3. γαλακτόζη

και άλλους ολιγοσακχαρίτες που περιέχουν μικρό αριθμό απλών σακχάρων. Η λακτόζη δίνει στο γάλα μια γλυκιά γεύση και δίνει περίπου το 40% του συνολικού αριθμού θερμίδων. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτό που είναι μερικά από τα μειονεκτήματα και πώς μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε σας.

1. Το περιεχόμενο της ζάχαρης.

Ας ξεκινήσουμε με την προφανή – την περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Λαμβάνοντας πάρα πολύ ζάχαρη από οποιαδήποτε πηγή δεν είναι ποτέ καλό για το σώμα σας, και το γάλα είναι γεμάτο από αυτό. Με περισσότερα από 10 γραμμάρια ζάχαρης ανά φλιτζάνι, προσθέτει γρήγορα.

Εάν πίνετε την τυπική σύσταση τριών ποτών γάλακτος την ημέρα, αυτό είναι ένα επιβλητικό 30 γραμμάρια ζάχαρης που καταναλώνετε. Αυτή η πολύ ζάχαρη είναι περισσότερο από κάθε ανάγκη, ειδικά αν ψάχνετε για να αποτρέψετε ή να διαχειριστείτε τον διαβήτη τύπου 2.

2. Το περιεχόμενο της λακτόζης.

Το επόμενο τεύχος είναι η περιεκτικότητα σε λακτόζη. Η λακτόζη είναι η ζάχαρη που βρίσκεται στο γάλα, αλλά προκαλεί και άλλα προβλήματα. Για πολλούς, η λακτόζη οδηγεί σε:

  • αέριο
  • φούσκωμα
  • διάρροια
  • κράμπες στομάχου και
  • πολλά άλλα ανεπιθύμητα πεπτικά συμπτώματα.

Ενώ μπορείτε να πάρετε τη λακτάση για να διευκολύνετε την ταλαιπωρία σας, αυτό δεν είναι καθόλου ιδανικό. Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να κάνουν καλύτερα σε ένα σχέδιο δίαιτας χωρίς λακτόζη.

3. Οι ορμόνες.

Τέλος, μπορεί να υπάρχουν ορμόνες στο γάλα που καταναλώνετε. Πολλοί αγρότες χρησιμοποιούν ορμόνες επειδή θέλουν να αυξήσουν τα μεγάλα βοοειδή: αυτές οι ορμόνες μπορεί στη συνέχεια να μεταφερθούν στο σώμα σας ως αποτέλεσμα αυτού.

Οι ορμόνες που χορηγούνται στα βοοειδή μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα με τα ορμονικά σας επίπεδα, αν δεν είστε προσεκτικοί. Μπορεί επίσης να είναι υπεύθυνοι για φλεγμονή και άλλες ανησυχίες για την υγεία για σας.

Όπως βλέπετε, το αγελαδινό γάλα δεν είναι ιδανικό.

Θα σας βλάψει το περίεργο ποτήρι εδώ και εκεί; Πιθανότατα όχι. Αλλά πιείτε μερικά φλιτζάνια την ημέρα και θα μπορούσατε να εξετάζετε μερικά προβλήματα υγείας αν δεν είστε προσεκτικοί. Αντ ‘αυτού, δοκιμάστε αμύγδαλο ή γάλα καρύδας. Και οι δύο είναι ανώτερες επιλογές, δεν περιέχουν ζάχαρη, και είναι χαμηλότερες σε θερμίδες επίσης. Θα ταιριάζουν άνετα στη διατροφή σας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνταγές αντί για το συνηθισμένο αγελαδινό γάλα.

Παρόλο που η αντιμετώπιση της ασθένειάς σας μπορεί να είναι πολύ δύσκολη, ο διαβήτης τύπου 2 δεν είναι μια κατάσταση με την οποία πρέπει απλώς να ζήσετε. Μπορείτε να κάνετε απλές αλλαγές στην καθημερινή σας ρουτίνα και να μειώσετε τόσο το βάρος σας όσο και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Κρεμάστε εκεί, όσο περισσότερο το κάνετε, τόσο πιο εύκολο γίνεται.

Σχολιάστε