Μην Αφήνετε Όλη Την Ευθύνη Στα Συμπληρώματα Και Τα Βοηθήματα

Αν νομίζετε ότι το να αγοράσετε ένα energy drink ή να πάρετε μερικά χάπια ή κάτι σαν το Eco Slim ξαφνικά θα σας κάνει τεράστιο, τότε εσείς κάνετε λάθος.

Βοηθήματα

Κανένα συμπλήρωμα δεν θα σας βοηθήσει εάν δεν προπονούνται και κάνουν δίαιτα σωστά – θα σας δώσουν πολύ ακριβό ούρα. Όλες οι πτυχές του προγράμματος σας πρέπει να είναι για να έχετε το μέγιστο όφελος από τα αθλητικά συμπληρώματα διατροφής. Από την εμπειρία μου, τα συμπληρώματα ενισχύουν το πρόγραμμά σας με:

  1. Προσθέτοντας ένα στοιχείο ευκολίας: Χρησιμοποιώντας συμπληρώματα διατροφής όπως σκόνη αντικατάστασης γεύματος και πρωτεΐνη ορού γάλακτος συμβάλλουν στην εξάλειψη του κοινού προβλήματος του «όχι αρκετού χρόνου», παρέχοντας σας έναν γρήγορο αποτελεσματικό τρόπο για να πάρετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά σας κάθε μέρα.
  2. Αύξηση της αντοχής και μείωση του χρόνου αποκατάστασης: Η χρήση συμπληρωμάτων βιταμινών και αμινοξέων συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση των αρνητικών παρενεργειών της κατάρτισης βάρους και στην επιτάχυνση της ανάρρωσης.

Το πλεονέκτημα της ευκολίας

Υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτές “παλιού σχολείου” και bodybuilders που δηλώνουν την άσκοπη χρήση των συμπληρωμάτων. Συνεχώς κηρύττουν ότι δεν δουλεύουν και ότι δεν τους χρειάζεστε. Λοιπόν, για να σας πω την αλήθεια ότι είναι σωστά, κάπως. Θυμηθείτε ότι δεν ήταν πολύ καιρό πριν δεν υπήρχαν συμπληρώματα. Οι bodybuilders έχτισαν τεράστιες φυσικές λειτουργίες χωρίς κόνεις αντικατάστασης γεύματος, κρεατίνη ή προορμόνες.

Δεν υπήρχε κάτι τέτοιο όπως μηχανές άσκησης

Χρησιμοποίησαν ασκήσεις με πολλαπλές αρθρώσεις, χωρίς σύνθετο βάρος, που όχι μόνο αύξησαν το μυϊκό τους μέγεθος, αλλά και τις έκαναν απίστευτα ισχυρές. Έτσι, αν κοιτάξετε με αυτόν τον τρόπο μπορεί να γίνει και δεν χρειάζεστε συμπληρώματα. Ωστόσο, η απόφαση για τη χρήση ή όχι των συμπληρωμάτων πρέπει να περιλαμβάνει την εξέταση άλλων παραγόντων που μπορούν να τεθούν σε ισχύ όταν μιλάμε για δίαιτα σήμερα. Ο πρώτος από τους οποίους είναι ο χρόνος.

Πολλοί άνθρωποι σήμερα δεν έχουν ακριβώς το χρόνο να ζήσουν, να φάνε και να αναπνεύσουν

Πολύ λίγοι άνθρωποι θέλουν να μαγειρεύουν και ακόμη λιγότεροι μαγειρεύουν σε τακτική βάση. Πότε ήταν η τελευταία φορά που είχατε έξι γεύματα που εσείς πραγματικά μαγειρέψατε;

Πολλοί από εκείνους που είναι ενάντια σε διαιτητικά συμπληρώματα συνεχίζουν να κηρύττουν ότι θα πρέπει να πάρετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε από τη διατροφή σας. «Τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή και θα πάρετε όλη τη διατροφή που χρειάζεστε». Λοιπόν, πριν από 100 χρόνια αυτό μπορεί να ήταν αληθινό, αλλά σήμερα αυτό το είδος συμβουλών είναι αμφισβητήσιμο.

Το γεγονός είναι ότι η ιδέα των περισσότερων ανθρώπων για ένα καλό γεύμα είναι ένα εστιατόριο ή (ακόμη χειρότερο) γρήγορο φαγητό. Για να ζητήσετε από κάποιον να τρώει συγκεκριμένες ποσότητες πρωτεΐνης, λίπους και υδατάνθρακες φαίνεται σαν ένα αδύνατο αίτημα, δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν καν να πάρουν τις ελάχιστες απαιτήσεις τους για καλό λίπος ή ίνες.

Οι ειδικοί θα συνεχίσουν να φτιάχνουν «τρώνε μια ισορροπημένη διατροφή», ενώ οι Αμερικανοί γιορτάζουν για γρήγορο φαγητό χωρίς ζάχαρη και ζάχαρη. Όχι μόνο οι οργανισμοί μας έχουν να αντιμετωπίσουν τις συνεχώς αυξανόμενες εξωτερικές πιέσεις της καθημερινής ζωής, πρέπει επίσης να καταπολεμήσουν την εξάντληση των θρεπτικών ουσιών, την καταστροφή των ιστών.

Εάν δεν είχα την επιλογή να συμπληρώσω τη διατροφή μου με πρωτεΐνη ορού γάλακτος, μάλλον δεν θα είχα κερδίσει τόσο πολύ βάρος όσο έχω. Τώρα, δεν λέω ότι η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι ο λόγος για τον οποίο κέρδισα βάρος, αλλά με βοήθησε πολύ.

Είμαι συνήθως πολύ απασχολημένος και απλά δεν έχω το χρόνο, ούτε την επιθυμία να φάω έξι, προγραμματισμένα ολόκληρα γεύματα φαγητού την ημέρα. Συμπληρώματα όπως οι σκόνες αντικατάστασης γεύματος και η πρωτεΐνη ορού γάλακτος γεμίζουν αυτό το χάσμα για μένα.

Έχω συνήθως τρία γεύματα πραγματικού φαγητού και τρία γεύματα συμπληρώματος πρωτεΐνης – που κάνει τα απαιτούμενα έξι γεύματα μου κάθε μέρα. Όταν είμαι μακριά από το σπίτι ή δεν μπορώ να πάρω ένα κατάλληλο γεύμα, το MRP μου είναι πάντα εκεί όταν το χρειάζομαι.

Αντοχή

Μου δίνει μια ποσοτικά προσδιορίσιμη ποσότητα πρωτεΐνης, ώστε να μπορώ να παρακολουθώ την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών. Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι πολύ καλύτερο από το να αρπάζετε κάτι και στη συνέχεια να προσπαθείτε να μαντέψετε πόση πρωτεΐνη, λίπος ή υδατάνθρακες μόλις τρώγατε. Να πάρει όλα τα απαιτούμενα γεύματα και ποσά θρεπτικών συστατικών είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία σας.

Αυξημένη Αντοχή Και Γρήγορη Αποκατάσταση

Εκτός από ένα συμπλήρωμα πρωτεΐνης ορού γάλακτος, συνιστώ ότι όλοι πρέπει να παίρνουν μια πολυ-βιταμίνη, άφθονο βιταμίνη C, και γλουταμίνη. Η κρεατίνη μπορεί επίσης να προστεθεί αν είστε άνω των 18 ετών.

Πολυβιταμίνη

Η σωματική άσκηση αυξάνει την ανάγκη του σώματος για πολλά μεταλλικά στοιχεία όπως το μαγνήσιο και το σελήνιο. Η πολυ-βιταμίνη εξασφαλίζει ότι δεν είμαι ανεπαρκής σε καμία σημαντική βασική βιταμίνη ή μεταλλικά στοιχεία. Τα συμπτώματα ανεπάρκειας περιλαμβάνουν μυϊκή αδυναμία και καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος, μυϊκές κράμπες και κόπωση.

Παίρνω πάντα μια πολυβιταμίνη χωρίς σίδηρο, επειδή οι άνδρες που μεγαλώνουν δεν χρειάζονται επιπλέον σίδηρο. Παίρνουμε αρκετό από το φαγητό μας. Οι άνδρες και οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες δεν θα πρέπει ποτέ να λαμβάνουν συμπληρώματα σιδήρου εκτός αν έχουν αναιμία με έλλειψη σιδήρου, η οποία διαγνωρίζεται μόνο με εξετάσεις αίματος.

Το σώμα δεν έχει κανένα τρόπο να εξαλείψει την περίσσεια σιδήρου εκτός από την απώλεια αίματος. Οι γυναίκες που εμμηνόρροποι προστατεύονται από υπερφόρτωση σιδήρου, προφανώς. Ο σίδηρος είναι επίσης ένας παράγοντας οξειδώσεως ο οποίος μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην καρδιά και τις αρτηρίες και αποτελεί μείζονα παράγοντα κινδύνου στην αρτηριοσκλήρωση.

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την πρόληψη βλαβών από τις ελεύθερες ρίζες, η οποία επιταχύνεται μετά από το βαρύ τραύμα της κατάρτισης βάρους. Είναι επίσης σημαντικό να βοηθήσετε στην αποκατάσταση του συνδετικού ιστού που βοηθάει στη μείωση του χρόνου που έχετε πληγεί. Εκπαιδεύω πολύ βαρύ και εξαιρετικά σκληρό. Όταν εκπαιδεύω τα πόδια μου, είμαι συνήθως πληγή για περίπου 5-6 ημέρες μετά.

Εάν δεν συμπληρώσω τη διατροφή μου με τη βιταμίνη C, κανονικά θα έμενα για 10 ημέρες! Έτσι, πραγματικά με βοηθά να ανακτήσω και να επιστρέψω στην κατάρτιση. Εγώ τυπικά παίρνω περίπου 3.000mg σε διηρημένες δόσεις. Αυτό θα ισοδυναμούσε με λίγα πορτοκάλια!

Γλουταμίνη

Η γλουταμίνη είναι ένα αμινοξύ που παράγεται από το σώμα μας, αλλά τις περισσότερες φορές οι οργανισμοί μας απαιτούν τόσο πολύ ώστε να μην μπορούν να δημιουργήσουν αρκετό. Προσθέτω τη διατροφή μου με γλουταμίνη για να αυξήσω τα επίπεδα γλουταθειόνης μου. Η γλουταθειόνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, το οποίο βοηθά στην καταπολέμηση των πιέσεων του τραύματος της άσκησης και εμποδίζει την διάσπαση των πρωτεϊνών των μυών.

Πιστεύω ιδιαίτερα ότι βοηθάει το σώμα μου να μην σπάσει το νέο μου μυϊκό σώμα ενώ κοιμάμαι, οπότε δεν πηγαίνω ποτέ στο κρεβάτι χωρίς να το πάρω. Παίρνω περίπου 15 γραμμάρια την ημέρα (σε διηρημένες δόσεις), κάτι που θα ήταν αδύνατο να επιτευχθεί φυσικά.

Μονοϋδρική κρεατίνη

Ο σκοπός της κρεατίνης είναι να τροφοδοτεί τους μυς μας με ενέργεια. Βρίσκεται επίσης στο κόκκινο κρέας, αλλά θα πρέπει να φάτε ένα τεράστιο ποσό κρέατος για να πάρετε τα ίδια οφέλη με τη λήψη καθαρή κρέμα κρεατίνης. Όλοι γνωρίζουν την κρεατίνη, γι ‘αυτό δεν θα πάω σε αυτό εδώ, αλλά θέλω να πω ότι το σημαντικό όφελος από τη λήψη κρεατίνης είναι ότι θα αυξήσει τη δύναμή σας.

Αυτό θα σας επιτρέψει να αυξήσετε τα βαρύτερα βάρη, τα οποία θα τονώσουν την αύξηση μυών. Πολλοί άνθρωποι κάνουν μεγάλη αναστάτωση στις μυϊκές επιδράσεις της κρεατίνης, γιατί αν σταματήσετε να τις παίρνετε, χάνετε αυτό το επιπλέον υγρό που η κρεατίνη φέρνει στα κύτταρα σας. Και λοιπόν! Σίγουρα ΔΕΝ χάσετε την πρόσθετη μυϊκή κρεατίνη που σας βοήθησε να κερδίσετε.

Μπορώ να πω ειλικρινά ότι δεν θα μπορούσα να οικοδομήσω το σώμα που έχω σήμερα χωρίς την ευκολία και τα συμπληρώματα βελτίωσης που παρέχουν. Απλώς δεν έχω το χρόνο ή την επιθυμία να το κάνω με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Αυτή είναι μια επιλογή που πρέπει να αποφασίσετε μόνοι σας. Θα ξοδεύετε τα χρήματά σας σε αυτά τα προϊόντα, οπότε βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τη θέση τους στο πρόγραμμα σας.

Μην πιάσετε τη διαφημιστική εκστρατεία του προϊόντος. Τα συμπληρώματα θα σας βοηθήσουν, αλλά ΔΕΝ θα κάνουν τη δουλειά για σας.

Σχολιάστε