Επίλυση Του Σοβαρού Προβλήματος Της Παχυσαρκίας

Η σημασία της πρωτεΐνης στη διατροφή έχει καθοριστεί σαφώς από τους επιστήμονες της διατροφής και είναι ευρέως αποδεκτή από τους αθλητές. Μεταξύ άλλων ζωτικών λειτουργιών, η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για τη δημιουργία μυών. Εξίσου σημαντική είναι η ουσιαστική ικανότητα της πρωτεΐνης να αποκαθιστά βλάβες στους μύες μετά την προπόνηση [i].

Ενώ η αξία της πρωτεΐνης στη διατροφή έχει γίνει αποδεκτή και προωθηθεί μέσα στην αθλητική κοινότητα, έχει λιγότερο διαδεδομένη μέσα στον πολύ μεγάλο καθιστό πληθυσμό. Επί του παρόντος, περίπου το 25% των Αμερικανών [ii] – ή 1 στους 4 ανθρώπους – καθιστικοί άνθρωποι ορίζονται ως αυτοί που αναλαμβάνουν λιγότερο από μισή ώρα μέτρια σωματική άσκηση την ημέρα [iii].

Ένα βασικό πρόβλημα για την επίλυση, επομένως, είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών των καθιστικών Αμερικανών δεν ξέρει ότι είναι, ή πιθανότατα όχι, να πάρει αρκετή πρωτεΐνη στη διατροφή τους. Αυτή η μεγάλη ομάδα καθιστικών ανθρώπων αντικατοπτρίζει το μύθο ότι η πλούσια σε πρωτεΐνες διατροφή είναι σημαντική μόνο για τους αθλητές και για εκείνους που είναι σωματικά δραστήριοι.

Η αναλογία ημερήσιας πρόσληψης [1] για την πρωτεΐνη είναι 50 γραμμάρια και οι περισσότεροι καθιστικοί άνθρωποι δεν πλησιάζουν την τήρηση αυτού του προτύπου.

Δίπλα στο νερό, η πρωτεΐνη είναι η πιο διαδεδομένη ουσία του σώματος. Η πρωτεΐνη είναι το απαραίτητο δομικό στοιχείο για τους μυς και τους ιστούς και είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία κρίσιμων συστημάτων, όπως η πέψη. Η πρωτεΐνη βοηθάει ακόμη και στη ρύθμιση και τον έλεγχο των ορμονών και των χημικών ουσιών που επηρεάζουν τη διάθεση και την ικανότητα αντιμετώπισης κάτι που έχει αντίκτυπο για όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το σχήμα σωματικής άσκησης.

Η Σημασία Της Πρωτεΐνης

Στην πραγματικότητα, στο πλαίσιο των διαταραχών της διάθεσης που σχετίζονται με την έλλειψη πρωτεΐνης, μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι ένας καθιστός άνθρωπος στον επικίνδυνο δρόμο προς την παχυσαρκία μπορεί να είναι πιο κατάλληλα ψυχολογικά για να εφαρμόσει ένα πειθαρχημένο (π.χ. υγιεινό) σχέδιο διατροφής εάν, μεταξύ άλλων βασικών παραγόντων, η πλήρης δίαιτα πρωτεΐνης εξήλθε από την αρχή.

Ωστόσο, υπάρχει ένα άλλο σχετικό πρόβλημα που είναι αναμφισβήτητα πιο καταστροφικό

Ωστόσο, υπάρχει ένα άλλο σχετικό πρόβλημα που είναι αναμφισβήτητα πιο καταστροφικό. Οι λίγες πληροφορίες που λαμβάνουν οι περισσότεροι Αμερικανοί με καθυστέρηση σχετικά με πρωτεΐνες – αποσπάσματα γεγονότων εδώ και εκεί, κυρίως από τους εμπόρους και τους διαφημιζόμενους – είναι συχνά εντελώς παραπλανητικοί. Αυτό είναι πιο εμφανές στον κόσμο του γρήγορου φαγητού.

Πολλοί καθισμένοι Αμερικανοί που έχουν κάποια βασική συνειδητοποίηση της σημασίας της πρωτεΐνης στη διατροφή πιστεύουν, λόγω κυρίως των εκστρατειών μάρκετινγκ, ότι τα μπιφτέκια γρήγορου φαγητού είναι μια “καλή πηγή πρωτεϊνών”. Έχασα σε αυτή την πεποίθηση το γεγονός ότι σχεδόν όλα τα burgers fast food είναι σχεδόν εντελώς ανθυγιεινές επιλογές που είναι υψηλές σε κορεσμένα λιπαρά, θερμίδες, νάτριο, χοληστερόλη και ο κατάλογος συνεχίζεται.

Στην πραγματικότητα, ένα δημοφιλές burger περιέχει το 52% της συνιστώμενης ημερήσιας αξίας (DV) λίπους και πάνω από 500 θερμίδες, εκ των οποίων το 60% είναι από λίπος [2]. Αυτοί οι σαφώς ανθυγιεινοί παράγοντες μειώνουν τη θρεπτική αξία από τα 24 γραμμάρια πρωτεΐνης του μπιφτέκι.

Παγκόσμιο Πρόβλημα Υγείας

Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτή την έλλειψη πληροφοριών – και την ταυτόχρονη ύπαρξη παραπληροφόρησης – που εμποδίζει πολλούς καθισμένους Αμερικανούς να μάθουν για τη σημασία της πρωτεΐνης. Ταυτόχρονα, είναι επίσης σαφές στους ιατρικούς εμπειρογνώμονες ότι η έννοια του καθιστικού τρόπου ζωής είναι ένα σοβαρό παγκόσμιο πρόβλημα υγείας που πρέπει να αντιμετωπιστεί νωρίτερα και όχι αργότερα [iv].

Η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος είναι, όπως πολλές χρόνιες παθήσεις υγείας, πολύπλοκες και πολυεπίπεδες.

Ωστόσο, η αποδοχή αυτής της πολυπλοκότητας είναι από μόνη της ένα σημείο εκκίνησης για μια λύση που πρέπει εξίσου να είναι πολυεπίπεδη και ολιστική στην προσέγγιση. Η συνειδητοποίηση της πρωτεΐνης πρέπει να επεκταθεί πέρα ​​από τα όρια των “κατάλληλων και αθλητικών” κοινοτήτων και ταυτόχρονα οι τρόποι για τους καθιστικούς ανθρώπους να έχουν πρόσβαση σε πρωτεΐνες πρέπει να αναπτυχθούν τρόπους που είναι εντελώς πιο υγιείς από τους μπιφτέκια γρήγορου φαγητού.

Παρά τη δύσκολη και ομολογουμένως δύσκολη μάχη που αντιμετωπίζουν σήμερα πολλοί Αμερικανοί με καθιστική θέση, υπάρχει λόγος να είμαστε ορθολογικά αισιόδοξοι.

Υπάρχουν προϊόντα στην αγορά τα οποία παρέχουν ισορροπημένες πηγές πλήρους πρωτεΐνης, αλλά σε μερίδες που είναι υπεύθυνα, χαμηλών θερμίδων και λιπαρών. Δεδομένου ότι τα προϊόντα αυτά εμπλουτίζονται με βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε ως συμπλήρωμα είτε ως πλήρης αντικατάσταση γεύματος.

Αυτό έχει αξιοσημείωτη αξία για τους διαιτολόγους και τους “ανθρώπους που χάνουν χρόνο”, που αναζητούν γρήγορους και βολικούς τρόπους να τρώνε υγιεινά.

Τελικά, η επίλυση αυτού του προβλήματος καθιστικών Αμερικανών δεν θα είναι εύκολη ούτε θα είναι ταχεία. Έχει πάρει γενιές για να δημιουργήσει στατιστικά στοιχεία ότι ένας στους τέσσερις Αμερικανούς οδηγεί καθιστικούς τρόπους ζωής και μπορεί να χρειαστούν γενιές για να ξεδιπλωθεί αυτός ο κόμπος.

Εντούτοις, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της εξάπλωσής του είναι σαφή:

η ευαισθητοποίηση στην ποιότητα, η κατανόηση της ποιότητας, τα ποιοτικά προϊόντα διατροφής τα οποία οι καταναλωτές απαιτούν και πράγματι αξίζουν εξ ολοκλήρου από τους κατασκευαστές τροφίμων.

Σχολιάστε