Ενισχυμένη Τεστοστερόνη – Ποια Είναι Τα Οφέλη Για Την Υγεία

ΓιατρόςΗ τεστοστερόνη έχει κάποια περίεργη σχέση με το ευρύ κοινό. Αν και όλοι μας γνωρίζουμε ότι έχει ρόλο στην ανάπτυξη του σώματός μας (περισσότερο στους άντρες παρά στις γυναίκες), ο ρόλος της στην υγεία μας αργότερα στη ζωή είναι ευρέως παρεξηγημένος.

Καθώς μπαίνουμε στην εφηβεία, τα επίπεδα τεστοστερόνης εκτοξεύονται μέχρι και 30 φορές τα προηγούμενα επίπεδα, αναπτύσσοντας το σώμα μας σε ενήλικες μορφές.

Μετά την πρώιμη ενηλικίωση, είναι φυσικό τα επίπεδα τεστοστερόνης στο ανθρώπινο σώμα να μειώνονται ελαφρά σε ετήσια βάση.

Σε μερικούς ανθρώπους, τα επίπεδα τεστοστερόνης μπορεί να πέσουν κάτω από τα φυσιολογικά επίπεδα, οδηγώντας σε συμπτώματα όπως μειωμένη μυϊκή μάζα, λήθαργο, αυξημένο σωματικό λίπος και, σε άνδρες, στυτική δυσλειτουργία. Για σοβαρές περιπτώσεις χαμηλής τεστοστερόνης, συνιστάται η επίσκεψη στο γιατρό για θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης.

Όλοι μας μπορούμε να επωφεληθούμε από πιο ήπιες μορφές αντικατάστασης τεστοστερόνης. Εδώ είναι τέσσερα τεράστια οφέλη από την αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης σας:

1. Λιγότερο λίπος και περισσότεροι μύες

Μελέτες έχουν επανειλημμένα διαπιστώσει ότι υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης είναι υπεύθυνα για την αύξηση της μυϊκής μάζας. Επειδή οι μύες απαιτούν ενέργεια για να διατηρήσουν τον εαυτό τους, αυτό βοηθά στον έλεγχο του βάρους, οδηγώντας σε μια πιο ισχυρή και πιο χαλαρή σας. Συνδυάζοντας τα συμπληρώματα τεστοστερόνης με την κατάρτιση δύναμης και βάρους, θα δείτε ισχυρά κέρδη μόνο από την εκπαίδευση.

2. Μια πιο υγιής καρδιά

Δεν χρειάζεται να σας πούμε πόσο σημαντική είναι η καρδιά σας, αλλά αυτό που ίσως γνωρίζετε είναι ο ζωτικός ρόλος που διαδραματίζει η τεστοστερόνη, διατηρώντας τόσο το ίδιο όσο και το αίμα σας υγιές. Η τεστοστερόνη βοηθά στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων μέσω του μυελού των οστών, αλλά το πραγματικό όφελος είναι στην καρδιά.

Η τεστοστερόνη έχει βρεθεί ότι αυξάνει το πλάτος των υγιών αρτηριών στην καρδιά σας, συμβάλλοντας στη μεγιστοποίηση της ροής του αίματος και, κατά συνέπεια, της απόδοσης. Μια πρόσφατη μελέτη 83.000 ανδρών διαπίστωσε επίσης ότι οι θεραπείες τεστοστερόνης μείωσαν τους κινδύνους καρδιακής προσβολής κατά 24% και οι κίνδυνοι εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 36%.

3. Ισχυρότερα οστά

Κατά την κατάρτιση, η δύναμη των οστών διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην εξασφάλιση ότι δεν θα βλάψετε τον εαυτό σας καθώς αυξάνετε το φορτίο σας. Στους άνδρες, η πυκνότητα των οστών μειώνεται καθώς τα επίπεδα τεστοστερόνης πέφτουν, καθιστώντας τα οστά πιο επιρρεπή σε αποτυχία και οστεοπόρωση. Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι η αντικατάσταση τεστοστερόνης μπορεί να αυξήσει την οστική πυκνότητα, βοηθώντας στη στήριξη των μυών και των οργάνων σας, ενισχύοντας την αθλητική απόδοση.

4. Αυξημένη λίμπιντο

Χωρίς να πάρει υπερβολικά γραφικά, καθώς οι άντρες μεγαλώνουν και τα επίπεδα τεστοστερόνης τους αρχίζουν να πέφτουν, το ίδιο κάνει και η λίμπιντο τους. Είναι μια φυσική διαδικασία, αλλά αυτή που προκαλεί μεγάλη αγωνία. Η τεστοστερόνη αυξάνει φυσικά τη σεξουαλική απόκριση και τη λίμπιντο, αν και οι επιδράσεις της σε άτομα χωρίς υπογοναδισμό μπορεί να είναι περιορισμένα.

Σχολιάστε