Αλλάξτε Τις Διατροφικές Σας Συνήθειες, Για Να Αλλάξετε Και Την Υγεία Σας

Είμαστε βομβαρδιζόμενοι με διαφημίσεις που πιέζουν νόστιμο βλέμμα, γεμάτο λίπος και παχυσαρκία που παράγουν φαγητό στα πρόσωπά μας κάθε μέρα. Το ακούμε στο ραδιόφωνο. να το βλέπετε στην τηλεόραση και σε πινακίδες και ακόμη και σε εφημερίδες.

Πάμε σε μια δίαιτα και προσπαθούμε να μετατρέψουμε τις διατροφικές μας συνήθειες. Πηγαίνουμε από το φαγητό χάμπουργκερ, τηγανιτές πατάτες, πίτσα, ζεστά σκυλιά, και άλλα σκουπίδια για να φάει μαρούλι και πόσιμο νερό. Αν είμαστε πραγματικά πειθαρχημένοι κάνουμε μια εβδομάδα περίπου. Αλλά, όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι, είμαστε πίσω στις παλιές μας συνήθειες μέσα σε λίγες μέρες. Η αλλαγή είναι υπερβολικά δραστική και μας κάνει δίπλα στην αδυναμία να εμμείνουμε στη διατροφή μας.

Έχω σιγά-σιγά βελτιώσει τις διατροφικές συνήθειες μου με τα χρόνια.

Το έχω κάνει με τρόπο που μου ήταν ανώδυνο και αντικατέστησε κακές διατροφικές επιλογές με καλές διατροφικές συνήθειες. Φυσικά, πριν από οποιαδήποτε διαιτητική αλλαγή, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Δεν ήμουν σε κανένα άμεσο κίνδυνο για την υγεία και ως εκ τούτου δεν έπρεπε να αλλάξω τις συνήθειες μου. Αυτό που ακολουθεί δεν είναι ένα άρθρο “πώς να”, αλλά περισσότερο ένα άρθρο σχετικά με το πώς άλλαξα τις διατροφικές συνήθειες μου με την πάροδο του χρόνου.

Υπήρξε ένας χρόνος στη ζωή μου όταν έλαβα την καθημερινή μου πρόσληψη από εστιατόρια γρήγορου φαγητού. Ήμουν σε μια θέση πωλήσεων και στο δρόμο τις περισσότερες φορές. Θα έχω τις μπιφτέκι, τις πατάτες και το combo από ένα διαφορετικό εστιατόριο γρήγορου φαγητού κάθε μέρα. Ήμουν πολύ νεώτερος και ευλογημένος με έναν αξιοπρεπή μεταβολισμό, οπότε δεν έβλεπα πολύ αρνητικές επιπτώσεις από όλα τα ανθυγιεινά φαγητά.

Ήταν σχετικά με τη λήψη μου μια φυσική για άλλη δουλειά που βρήκα η χοληστερόλη μου δεν ήταν σε μια καλή περιοχή. Ήμουν πολύ νεαρός για κάτι τέτοιο και ήξερα ότι πρέπει να αλλάξω τους τρόπους μου. Προσπάθησα να διορθώσω πλήρως τις διατροφικές μου συνήθειες σε μια μέρα. Θα έκανα καλά για λίγο και στη συνέχεια θα επιστρέψω στους παλιούς μου τρόπους. Είχα κάνει βελτιώσεις, αλλά δεν είχαν ριψοκινδυνευμένες καλές συνήθειες όπως ελπίζω.

Νομίζω ότι είναι λίγο πιο εύκολο για τον εαυτό μου.

Αποφάσισα να αρχίσω να αντικαθιστώ τις επιλογές για φαγητό μία προς μία μέχρι να γίνει συνήθεια. Η πρώτη μου υποκατάσταση ήταν με την επιλογή ποτών μου. Αντί να έχω το κόλα, θα έδινα νερό. Ήταν ένα είδος ψυχικής ανταμοιβής για μένα. Θα έτρωγα το μπιφτέκι και τις πατάτες χωρίς να ενοχλήσω όσο έπινα νερό αντί για κόλα. Ξέρω ότι πιθανότατα σκέφτεστε “πώς μπορείτε να φάτε ένα μπιφτέκι και τη χυμώδη πατάτα δωρεάν;”.

Θα μπορούσα να κάνω αυτή την ενοχή δωρεάν επειδή ήξερα ότι ήταν μόνο ένα στάδιο στο μακροπρόθεσμο σχέδιο διατροφής μου. Επέλεξα το νερό ως πρώτη επιλογή διατροφής μου γιατί ήρθε εύκολο για μένα. Απαιτούσε ελάχιστη πειθαρχία από την πλευρά μου. Μετά από ένα μήνα πόσιμο νερό με γεύμα έγινε η δεύτερη φύση για μένα. Δεν ήταν πλέον μια θυσία. ήταν συνήθεια.

Μετά από αυτό ήρθαν οι πατάτες τηγανιτές.

Αντικατέστησα τις πατάτες τηγανιτές με μια απλή ψημένη πατάτα. Η διατροφή Burger αποτελείται τώρα από ένα μπιφτέκι, απλή ψητή πατάτα και νερό. Πραγματικά άρχισα να απολαμβάνω την ψημένη πατάτα μάλλον γρήγορα. Είναι πολύ πιο νόστιμα από ό, τι γράψει πατάτες τηγανητές.

Μπορείτε να δείτε πού πηγαίνω με αυτό. Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος για οποιαδήποτε στιγμή τώρα, ξέρετε τι είναι ένα καλό φαγητό και τι είναι ένα κακό φαγητό. Θα ξέρετε πού και τι να αντικαταστήσετε. Συνέχισα αυτές τις αντικαταστάσεις και συνεχίζω ακόμα και σήμερα.

Τώρα συνειδητοποιώ ότι αρχίζει μια ανθυγιεινή συνήθεια. Είμαι πολύ συνειδητή για αυτό που τρώω. Μερικά από τα σπουδαία πράγματα σχετικά με αυτές τις διαιτητικές επιλογές είναι ότι έγιναν συνήθειες. η επιθυμία για ανθυγιεινά τρόφιμα αντικαταστάθηκε από την επιθυμία για υγιεινά τρόφιμα. Σήμερα σπάνια τρώω έξω. Έχω χάσει τη γεύση μου για τέτοια τρόφιμα.

Σχολιάστε