Τι Είναι Μια Δίαιτα Μεταβολισμού; Όλες Οι Πληροφορίες Εδώ

Το κάψιμο λίπους είναι ένα δύσκολο έργο και μια δίαιτα μεταβολισμού είναι συνήθως η πιο γρήγορη και αποτελεσματική λύση. Αξίζει τον κόπο;

Δίαιτα Μεταβολισμού

Θα πρέπει να αλλάξετε τη διατροφή σας και μαζί ολόκληρο τον τρόπο ζωής σας, και αυτό δεν είναι σίγουρα εύκολο. Στην πραγματικότητα, είναι αρκετά αγχωτικό. Έτσι, οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι όσο συντομότερο είναι το πρόγραμμα αδυνατίσματος τόσο το καλύτερο ασχέτως εάν είναι εξαιρετικά δραστικό ή όχι.

Η δίαιτα του μεταβολισμού αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. Είναι μικρή και δραστική και υποτίθεται ότι οδηγεί σε σημαντική απώλεια βάρους. Αλλά πράγματι το κάνει;

Όπως μπορείτε να μαντέψετε από το όνομα της, αυτό το είδος δίαιτας υποτίθεται ότι δουλεύει με την επιτάχυνση του μεταβολισμού. Με τη σειρά του το σώμα σας θα κάψει το λίπος πιο αποτελεσματικά και η απώλεια βάρους επιταχύνεται.

Για το σκοπό αυτό, σας συνιστάται να καταναλώνετε συγκεκριμένες τροφές σε ορισμένες ποσότητες κατά τη διάρκεια της ημέρας για μια εβδομάδα. Μπορείτε να προσθέσετε ό, τι θέλετε στα πιάτα που καταναλώνετε, από βότανα μέχρι κέτσαπ. Θα πρέπει να πίνετε τέσσερα ποτήρια νερό την ημέρα. Μετά από επτά ημέρες αναμένεται να έχετε χάσει μια επαρκή ποσότητα βάρους, ανάλογα με αρχικό σας.

Η δίαιτα μεταβολισμού απαιτεί από εσάς να τρώτε υγιεινά τρόφιμα κυρίως, όπως λαχανικά, φρούτα, αυγά, άπαχο βοδινό κρέας και ψάρια. Η πραγματικότητα είναι ότι ορισμένα από αυτές προσδίδουν αποτελεσματικά _ στην αύξηση του ρυθμού μεταβολισμού, ενώ άλλοι δεν έχει αποδειχθεί ότι λειτουργούν. Ένα σίγουρο είναι πάντως ότι το νερό επιταχύνει τον μεταβολισμό.

Οι επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι ο μέσος άνθρωπος πρέπει να πίνει περίπου οκτώ ποτήρια την ημέρα, προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργία αυτής της φάσης του σώματος. Αλλά αυτή η δίαιτα απαιτεί να πίνετε μόνο τέσσερα ποτήρια νερό. Και αυτό είναι αναποτελεσματικό.

Το Πρόβλημα Με Τη Δίαιτα Μεταβολισμού

Απλά πρέπει να τρώτε πολύ μικρές μερίδες από τις άλλοτε υγιεινές τροφές. Επομένως δεν θα πάρετε αρκετές θερμίδες και θρεπτικά συστατικά για να διατηρηθεί η κανονική λειτουργία του σώματός σας. Μπορεί να αισθάνεστε παρενέργειες, όπως ζάλη, αδυναμία και ναυτία.

Μπορείτε ακόμη και να λιποθυμήσετε. Στην πραγματικότητα, όλα τα άτομα που κάνουν δίαιτα οι οποίοι υιοθετούν αυτό το πρόγραμμα διατροφής συνιστάται να μην συμμετέχουν σε οποιαδήποτε εντατική σωματική δραστηριότητα.

Είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε αν θέλετε ν α ακολουθήσετε κάποια δίαιτα μεταβολισμού. Μπορεί να έχει ένα βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα, αλλά είναι πιθανό να επανακτήσετε το βάρος που έχετε χάσει μόλις επιστρέψετε στις κανονικές διατροφικές σας συνήθειες. Συνολικά, υπάρχουν δίαιτες που είναι πιο αποτελεσματικές και πιο ασφαλείς από αυτήν.

Πηγές:

  1. The Fast Metabolism Diet – Haylie Pomroy
  2. The Fast Metabolism Diet- StayingCloseToHome

Εικόνα: https://stayingclosetohome.com/the-fast-metabolism-diet-weight-loss-mommyparties/

Σχολιάστε