Δίαιτα 17 Ημερών – Όλα Όσα Θέλετε Να Ξέρετε Σε Συντομία

Σύμφωνα με το Δρ Μάικ Μορένο, τον δημιουργό του 17 Day Diet, αυτή θα μπορούσε να είναι η μόνη δίαιτα που μπορεί να ταιριάζει σε οποιονδήποτε, είτε αν σχεδιάζετε να χάσετε μόνο 5 είτε 50 κιλά.

Δίαιτα 17 Ημερών

Η δίαιτα 17 ημερών είναι πολύ ευέλικτη και μπορεί να γίνει μέρος σε διάφορους τρόπους ζωής. Διαθέτει 4 ποικίλα 17ημέρα πλάνα γευμάτων και καθημερινή άσκηση για 17 λεπτά. Ισχυρίζεται ότι παρέχει τα αποτελέσματα εφ’ όρου ζωής σε απώλεια βάρους. Εάν άλλα προγράμματα διατροφής που διαφημίζουν παρόμοιες προσεγγίσεις σας κουράζουν, αυτή η δίαιτα από τον Δρ Μορένο μπορεί απλά να είναι το κάτι άλλο για σας.

Η δίαιτα αποτελείται από 3 φάσεις, με κάθε φάση να διαρκεί για 17 ημέρες και μια φάση συντήρησης, η οποία έχει ως στόχο να σας διατηρήσει στο επιθυμητό βάρος σας για το υπόλοιπο της ζωής σας. Είτε απλώς ψάχνετε τρόπο να χάσετε μερικά εκατοστά από τη μέση σας ή έχετε ως στόχο να φτάσετε το ιδανικό βάρος σας, αυτή η δίαιτα ισχυρίζεται ότι σας βοηθήσει να χάσετε κιλά γρήγορα, να ενισχύσει τον μεταβολισμό σας και να αποτρέψει τυχόν “κολλήματα” στην απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με το Δρ Μάικ Μορένο, όλοι μας επιθυμούμε να δούμε γρήγορα αποτελέσματα και η μέθοδος της σύγχυσης θερμίδων που χρησιμοποιείται στο πρόγραμμα 17 Day Diet θα σας επιτρέψει να δείτε τα αποτελέσματα το ταχύτερο δυνατόν. Επιπλέον, όσοι κάνουν τη δίαιτα δεν θα αισθάνονται βαριεστημένοι τρώγοντας τα παρόμοια είδη τροφίμων κάθε μέρα.

Υπάρχουν 4 Φάσεις Στην Δίαιτα 17 Ημερών

Επιτάχυνση, Ενεργοποίηση, Επίτευξη και Κατάληξη.

  • Επιτάχυνση ή Α Φάση. Αυτή η φάση έχει ως στόχο να μειώσει τη διατροφή σας σε μόνο 1200 θερμίδες την ημέρα. Ισχυρίζεται να σας κάνει να χάσετε βάρος από περίπου 5 έως 7.5 κιλά, τα οποία θεωρούνται ότι είναι ως επί το πλείστον το βάρος του νερού. Η φάση είναι η σημαντικότερη της δίαιτας και θα ενυδατώσει, να καθαρίσει, θα εξαλείψει τους ανθυγιεινούς υδατάνθρακες, θα βελτιώσει τις διατροφικές συνήθειες και θα ενισχύσει το μεταβολισμό των λιπών.
  • Ενεργοποίηση ή Β Φάση. Σε αυτή τη φάση, το πρόγραμμα διατροφής εναλλάσσεται με ένα ελαφρώς υψηλότερο θερμιδικά πρόγραμμα.
  • Επίτευξη ή Γ’ Φάση. Αυτή η φάση θεωρείται ως φάση σταθεροποίησης η οποία περιλαμβάνει υγιεινότερα τρόφιμα σε ένα βαθμιαίο ρυθμό απώλειας βάρους περίπου 2 έως 3 κιλά.
  • Κατάληξη ή Δ’ Φάση. Η φάση αυτή θα σας επιτρέψει να πετύχετε το ιδανικό σας βάρος. Σε αυτή την τελευταία φάση, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα προηγούμενα προγράμματα γευμάτων για 17 ημέρες με ελεγχόμενες διατροφικές “παραβιάσεις” κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, προκειμένου να κρατήσετε το νέο βάρος σας σε μόνιμη βάση.

Η άσκηση για μίνιμουμ 17 λεπτά στις πρώτες 2 φάσεις είναι επίσης σημαντική. Κατά τις τελευταίες 2 φάσεις, η άσκηση για τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα θα πρέπει να γίνεται προκειμένου να διατηρήσετε το βάρος σας.

Υπάρχουν πάντα πολλά να ληφθούν υπόψη όταν πρόκειται για την υγεία σας. Οι περισσότερες δίαιτες θα δουλέψουν, αν τις ακολουθήσετε, σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο. Εντούτοις, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα που θα επιλέξετε θα είναι αυτό που μπορείτε να ακολουθήσετε για χωρίς να χάσετε το ενδιαφέρον σας με τον καιρό. Η δίαιτα των 17 ημερών είναι μια μοντέρνα προσέγγιση στο αδυνάτισμα και ακόμα δεν έχει δείξει τα αποτελέσματα της με σιγουριά.

Διαβάστε επίσης σχετικά με την δίαιτα των 2 ημερών, αλλά και γενικότερα για τις δίαιτες μεταβολισμού.

Πηγές:
  1. The 17 Day Diet by Dr. Mike Moreno – Facebook
  2. The 17 Day Diet Breakthrough Edition
  3. 17 Day Diet Food List – for cycle 1, cycle 2 & cycle 3
  4. 17 Day Diet Not ranked by U.S. News Overview

Επιλεγμένο άρθρο:

Έχουμε δημοσιεύσει ένα άρθρο που αφορά τους άνδρες κυρίως, καθώς δείχνει αναλυτικά το πώς μπορεί η παχυσαρκία (το λίπος γύρω από την περιφέρεια της κοιλιάς κυρίως) να παίξει καθοριστικό ρόλο στην σεξουαλικότητα ενός άνδρα, αλλά και πώς μπορούν όλα τα προβλήματα να ξεπεραστούν με την χρήση του Titan Gel. Για να μάθετε ποια είναι όλη η αλήθεια για το Titan Gel κάντε κλικ εδώ!

Σχολιάστε