Δείτε Τον Εαυτό Σας Όπως Θα Θέλατε Να Είναι

Μια παραμορφωμένη εικόνα σώματος είναι ένα από τα συμπτώματα που καθορίζουν την ανορεξία και τις σχετικές διατροφικές διαταραχές.

Οι ασθενείς μπορεί να είναι οδυνηρά αδύνατοι, αλλά εξακολουθούν να βλέπουν τον εαυτό τους ως λίπος ενώ συνεχίζουν να κόβουν θερμίδες, υπερβολική άσκηση, καθαρισμό ή χρήση κλύσματος σε μια προσπάθεια να χάσουν όλο και περισσότερο βάρος.

Εκείνοι από εμάς που απολαμβάνουν κανονικό βάρος συχνά υποφέρουν. Επίσης από μια στρεβλή άποψη του φυσικού μας εαυτού. Όπως και το παλιό καρναβαλικό σπίτι των κατόπτρων, δεν βλέπουμε την αληθινή αντανάκλαση του σώματός μας εξαιτίας ενός εσωτερικού ματιού που επικεντρώνεται στα στοιχεία που μισούμε: αγκώνες των βραχιόνων, τα γόνατα nobby, τους μηρούς του καθιστικού, ένα ρόμβο του λίπους της κοιλιάς.

Αυτή η προσωπική απέχθεια για ορισμένα μέρη του σώματος είναι αυτό που οδηγεί τα λεπτά, ελκυστικά, υγιή άτομα, παρά τις ανεπιθύμητες αντιδράσεις της οικογένειας και των φίλων που δεν βλέπουν την ανάγκη αλλαγής, στην αισθητική χειρουργική.

Εκείνοι από εμάς που είναι υπέρβαροι επιδεικνύουν επιλεκτική όραση. Έχουμε την τάση να αποφεύγουμε τους καθρέφτες πλήρους μήκους, προτιμώντας να εστιάζουμε μόνο στο άνω μέρος του σώματος και το πρόσωπό μας. Όταν κάνουμε μια πλήρη ματιά, πιπιλίζουμε στα στομάχια μας και κοιτάμε τον εαυτό μας προς τα πλάγια, προσπαθώντας να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι δεν φαινόμαστε τόσο υπέρβαροι όσο οι ζυγοί το προτείνουν.

Πιστεύουμε ότι τα ρούχα μας συρρικνώθηκαν στο πλύσιμο ή ότι οι ετικέτες μεγέθους ήταν λάθος. Στο μάτι του νου βλέπουμε τους εαυτούς μας όπως θέλουμε να είμαστε και να παραμείνουμε μακρυά από τη φαντασία του πόσο θα φανταστούμε όταν θα φτάσουμε στην αγαπημένη μας στολή.

Επομένως, ανεξάρτητα από το βάρος μας, η εικόνα του σώματός μας συχνά αποτυγχάνει να αντικατοπτρίζει αυτό που βρίσκεται στον καθρέφτη, αλλά αντιπροσωπεύει αυτό που κρατιέται στο μάτι του μυαλού μας.

Όσο πιο κοντά μπορούμε να προσεγγίσουμε τις διαφορετικές απόψεις που είναι συμβατές, τόσο πιο άνετα θα είμαστε μέσα μας και οι πιο πολύτιμες αλλαγές που επιδιώκουμε να κάνουμε.

Μπορεί να έχετε κερδίσει, και να έχετε χάσει. Να χάσαμε ή όχι μια αξιόλογη ποσότητα βάρους πολλές φορές στη ζωή σας, όπως πολλοί από εμάς έχουμε. Υπήρχαν αναμφισβήτητα φορές, κατά τη διαδρομή σας προς τα πάνω και προς τα κάτω τη σκάλα βάρους, όταν η εμφάνισή σας και η εικόνα σας ξεχώρισαν. Αυτό μπορεί να είναι μια κρίσιμη στιγμή.

Αν είστε σε δίαιτα, αλλά εξακολουθείτε να βλέπετε τον εαυτό σας ως λίπος, ανησυχείτε: «Αυτή η δίαιτα δεν λειτουργεί» και οι πιθανότητες να παραιτηθείς απλά γίνονται σημαντικές. Εάν κερδίζετε και εξακολουθείτε να βλέπετε τον εαυτό σας τόσο λεπτό, αγνοείτε την ανάγκη να αναλάβετε άμεση δράση μέχρις ότου δεν μπορείτε να πατήσετε κάποιο από τα ρούχα σας. Εξετάζετε την κλίμακα με μια συγκεχυμένη έκπληξη: πώς συνέβη αυτό χωρίς να το παρατηρήσω δέκα ή δεκαπέντε μέρες πριν;

Για να ελέγξουμε μόνιμα το βάρος μας απαιτεί: μια συνεχή συνειδητοποίηση του σώματός μας σε όλη του την πραγματικότητα. Δεν έχει σημασία αν θέλουμε να είναι μοντέλο λεπτό, να απολαμβάνουμε ένα μεσαίο έδαφος ή ακόμα και να μην έχουμε συναισθηματική δυσκολία παραμένοντας ευχάριστα γεμάτο, πρέπει να γνωρίζουμε την εξωτερική μας παρουσίαση, προκειμένου να ενσωματώσουμε με ακρίβεια όλες τις πτυχές της εμφάνισής μας.

Μια ακριβής αυτό-εκτίμηση της εικόνας σας κάνει πολλές αποφάσεις ευκολότερες: πρέπει να φάω επιδόρπιο; Πρέπει να οδηγήσω στο γυμναστήριο; Πρέπει να περπατήσω ή να ξεκινήσω αυτό το νέο θρίλερ που πεθαίνω να διαβάζω; Επειδή γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε και τι επιτρέπεται, ανακινείτε το βάρος της ενοχής από τους ώμους σας και μπορείτε πραγματικά να απολαύσετε τις δραστηριότητες που επιλέγετε να ακολουθήσετε.

Οι πνευματικές και σωματικές προσπάθειές σας συγχρονίζονται, αποφεύγοντας την αυτοκαταστροφική βούληση – «Θα έπρεπε ή δεν θα έπρεπε;» – και την αργότερα αυτοκαταστροφή όταν αισθάνεστε ότι κάνατε λάθος επιλογή.

Πώς θα εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας για να συντονίσουμε αυτό-παρουσίασή μας; Είναι αναμφίβολα ένα δύσκολο έργο. Πόσες φορές έχετε εκπλαγεί για να μάθετε ότι άλλοι βλέπουν τα λόγια και τις ενέργειές σας σε ένα εντελώς διαφορετικό φως από ότι σκοπεύατε να μεταδώσετε; Κρίνουμε άλλους, και μας κρίνουν, με εξωτερικά κριτήρια. Είμαι μόνο εντελώς και πλήρως ενημερωμένος για ένα άτομο στον κόσμο, εγώ, επειδή είμαι γνώστης μόνο των εσωτερικών κριτηρίων του εαυτού μου.

Τώρα θα προσπαθήσουμε να γυρίσουμε προς τα έξω για να δούμε τον εαυτό μας τόσο με εσωτερική όσο και με εξωτερική άποψη.

Ακολουθούν ορισμένα προσωπικά χαρακτηριστικά. Δεδομένου ότι εστιάζουμε στο βάρος και την εικόνα του σώματος, η κύρια λίστα αναφέρεται σε αυτό. Δεδομένου ότι πρόκειται να καταβάλλετε πολλές προσπάθειες για να λάβετε αυτές τις πληροφορίες και να δημιουργήσετε σύγχυση στους ερωτώμενους σχετικά με το κύριο θέμα ανησυχίας σας, σας προτείνω να προσθέσετε επιπλέον περιοχές.

  • Εμφάνιση – Τα ισχυρότερα σημεία
  • Εμφάνιση – Τις μεγαλύτερες ελλείψεις
  • Επίπεδο αυτοπεποίθησης
  • Αξιολόγηση ειλικρίνειας
  • Προσωπικότητα -Πρόσφατα σημεία
  • Προσωπικότητα – Μεγαλύτερες ελλείψεις
  • Η ενασχόληση με τους ανθρώπους – τα ισχυρότερα σημεία
  • Η ενασχόληση με τους ανθρώπους – οι μεγαλύτερες ελλείψεις

Δίπλα σε κάθε προσωπική ποιότητα, γράψτε ένα έως τρία επίθετα που αισθάνεστε ότι σας περιγράφουν καλύτερα σε αυτή την πλευρά του εαυτού σας.

Τώρα δώστε τη λίστα σε πολλούς φίλους, συγγενείς, συνεργάτες. Πείτε τους ότι συμμετέχετε σε ένα έργο ή έρευνα και βεβαιωθείτε ότι μπορούν να το υποβάλουν ανώνυμα. Έχοντας το ολοκληρώσει από κάποιον που νομίζετε ότι δεν σας αρέσει, μπορεί να είναι το πιο αποκαλυπτικό από όλους!

Πόσο στενά αλληλοεπικαλύπτονται όλες οι λίστες; Θα υπάρχει πιθανότητα απόκλισης μεταξύ των ανθρώπων που σας γνωρίζουν πολύ καλά και εκείνων που βλέπουν μόνο μια συγκεκριμένη πλευρά σας, στη δουλειά, στο σχολείο, στην επιχείρηση. Τώρα συνδυάζετε τις λίστες, διαγράφοντας τις επαναλήψεις, έτσι ώστε να έχετε οπουδήποτε από λίγα λόγια σε δεκάδες λέξεις για να περιγράψετε τον δημόσιο χαρακτήρα σας.

Εφόσον ενδιαφέρομε κυρίως για τη διαχείριση βάρους, επικεντρωθείτε στους περιγραφικούς δείκτες που σχετίζονται με τα φυσικά σας χαρακτηριστικά. Οι άλλοι σας βλέπουν όπως βλέπετε τον εαυτό σας ή υπάρχουν κάποιοι σοκ που εμφανίζονται; Επικεντρωθείτε σε αυτούς και προσπαθήστε να εξαπατήσετε την πηγή των αντιφάσεων.

Παραπλανάτε τον εαυτό σας για τον τρόπο που βλέπετε ή αν αντιμετωπίζετε ασυναίσθητα τον κόσμο με τρόπο που έχει σχεδιαστεί για να δημιουργήσει μια συγκεκριμένη εικόνα; Εσείς εστιάζετε στα “καλά σημεία” σας – μια μικρή μέση που δένετε σφιχτά με μια ζώνη – και ξεχνάτε άλλες περιοχές – οι γοφοί σας φαίνονται τεράστιοι σε σύγκριση;

Έχετε πειστεί ότι μεγάλα ρούχα ή υπερμεγέθη κοστούμια σας κάνουν να φαίνεστε λεπτή; Πάντα μελετάτε το πρόσωπό σας στη λάμψη των φώτων θέρμανσης του μπάνιου για να πείσετε τον εαυτό σας ότι οι ρυτίδες δεν δείχνουν πραγματικά; Αυτό που μπορεί να είναι πολύ ευχάριστο και αυτό-συντηρούμενο σχετικά με αυτή την άσκηση είναι ότι πολλά από αυτά που γράφονται για σας είναι πολύ πιο ανεκτικά και μη κρίσιμο από το πώς περιγράφεις τον εαυτό σου.

https://www.instagram.com/p/BkNb9JGFLDz/?tagged=weightloss

Είστε ο μεγαλύτερος κριτικός σας. Επειδή γνωρίζετε τόσο καλά – ότι τα παλιά εσωτερικά κριτήρια κριτηρίων. Θέλετε να είστε καλοί, θέλετε να είστε τέλειοι, αλλά γνωρίζετε έντονα τις αδυναμίες σας και τα σκοτεινά μυστικά.Αυτό είναι όπου η ισορροπία μπορεί να είναι τόσο ενθουσιώδης: γνωρίζοντας πώς άλλοι σας βλέπουν μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τις αλλαγές που θέλετε να ακολουθήσετε.

Μπορείτε να αρχίσετε να τονίζετε ορισμένες πτυχές του εαυτού σας, ενώ απορρίπτεται τα κόλπα που όλοι είδαν μέσω. Αν θέλετε να τροποποιήσετε την εμφάνισή σας, να χάσετε βάρος, να οικοδομήσετε δύναμη, θα είναι πολύτιμη μόνο εάν είναι χτισμένη στην πραγματικότητα όπου ο εσωτερικός και εξωτερικός συγκλίνουν.

Είναι πολύ πιο πιθανό να επιτύχετε τους στόχους σας αν προκύψουν από το πού βρίσκεστε και να οδηγήσετε φυσικά σε εκεί που θέλετε να είστε.

Μια ακόμη ανεπιθύμητη ενέργεια αυτής της μικρής άσκησης: διαπιστώνετε ότι κανένας σε ολόκληρο τον κόσμο δεν είναι τόσο ενδιαφέρουσα, ή ως εστιασμένη, σε σας όπως είστε! Ακόμα και οι στενοί φίλοι και η οικογένειά σας μπορεί να δυσκολεύονται να βρουν περιγραφείς για εσάς: «Ποτέ δεν το σκέφτηκα ποτέ». Φυσικά δεν το έκαναν επειδή ήταν πολύ απασχολημένοι που επικεντρώνονταν στον εαυτό τους.

Μόλις κατανοήσετε πραγματικά αυτή την έννοια, μπορεί να είστε απίστευτα ελεύθερη. Μπορείτε να αρχίσετε να χάνετε αυτήν την αυτό-συνείδηση ​​που σας λέει ότι οι άλλοι σας σπουδάζουν και κρίνουν. Αυτή η ευπάθεια μπορεί να αρχίσει να ξεθωριάζει. Ότι «δεν μπορώ να μοιάζω με αυτόν τον τρόπο» ο πανικός μπορεί να αρχίσει να εξασθενεί.

Και καθώς αρχίζετε να συνειδητοποιείτε ότι το βάρος και η εμφάνισή σας είναι το κύριο μέλημα μόνο του εαυτού σας, μπορείτε να αρχίσετε να καταλαβαίνετε ότι ανεξάρτητα από το φυσικό σας σχήμα αντανακλά, την εκτίμησή σας που είναι ζωτικής σημασίας, όχι των άλλων ανθρώπων.

Διαχειριστείτε το βάρος σας και διαχειριστείτε τη ζωή σας για τον εαυτό σας – όχι για εκείνους τους “έξω εκείνους” που δεν το παρατηρούν καν.

Σχολιάστε