Πως Επηρεάζει Το Άγχος Τη Ζωή Μας

Οι Αμερικανοί κυριολεκτικά τρέχουν εκτός χρόνου. Η επίτευξη ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικού και οικογενειακού βίου, η οποία εξακολουθεί να είναι πολυτέλεια για δεκάδες εκατομμύρια εργαζόμενους γονείς, έχει ξεπεραστεί από μια ακόμα μεγαλύτερη ζήτηση: μια ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής.

Δυστυχώς, αυτή η αυξανόμενη ζήτηση για τη διατροφή δεν συνοδεύτηκε από μια χρήσιμη στρατηγική που επιτρέπει στους ανθρώπους να ανακάμψουν το χρόνο από τη ζωή τους.

Το αποτέλεσμα αυτού του διλήμματος ήταν ένα πρόσθετο στρώμα πίεσης που εφαρμόστηκε πάνω από μια ήδη αγχωτική ζωή. Αυτό έχει επισημάνει περαιτέρω το άγχος ως το κορυφαίο πρόβλημα υγείας της Αμερικής κάτι που πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και από τότε εμφανίζεται στις δύο δεκαετίες από τότε [i].

Κακή Διαχείριση Του Χρόνου

Μόλις γίνει η σύνδεση μεταξύ της κακής διαχείρισης του χρόνου και του στρες – και είναι ουσιαστικά αξίωμα στο σημείο αυτό ότι υπάρχει αυτός ο δεσμός [ii] – συχνά προκύπτουν διάφορες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και τη διατροφή. Ο φαύλος κύκλος που ακολουθεί είναι οργισμένος και γνωστός στους περισσότερους ανθρώπους μέσω άμεσης εμπειρίας, ή μέσω οδυνηρών βλέποντας τον να εκδηλωθεί στη ζωή ενός μέλους της οικογένειας, ενός φίλου ή συναδέλφου.

Το άγχος μπορεί – και συχνά συμβαίνει – να οδηγήσει σε ανθυγιεινή διατροφή [iii], η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε ακόμη περισσότερο άγχος, επειδή το σώμα δεν λαμβάνει τα απαραίτητα μικροθρεπτικά συστατικά και βιταμίνες που απαιτεί. Ενώ αυτό συμβαίνει, καθώς η κακή διατροφή συχνά συνδέεται με ανεπιθύμητη αύξηση του σωματικού βάρους, ένα άλλο επίπεδο ψυχολογικού στρες – αυτό που συνδέεται με προβλήματα εικόνας του σώματος – εξαπολύεται.

Πως Επηρεάζει Το Άγχος Τη Ζωή Μας

Αν και ο κύκλος τελείωσε εδώ, αυτό θα αρκούσε για να το στερεώσει ως μείζον πρόβλημα, συνεχίζει πέρα ​​από αυτό το σημείο και γίνεται χειρότερο.

Αυτό το ψυχολογικό στρες που οφείλεται στα προβλήματα εικόνας / σωματικού βάρους του σώματος συχνά οδηγεί σε «συναισθηματική κατανάλωση». Εκτιμάται ότι το 75% όλων των υπερκατανάλωσης είναι αποτέλεσμα συναισθηματικής κατανάλωσης [iv]. Αυτό, με τη σειρά του, οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη θρεπτική ανεπάρκεια, δεδομένου ότι η συναισθηματική κατανάλωση είναι συνήθως ανθυγιεινά τρόφιμα άνεση που είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά.

Αυτό – όπως μπορεί να συναχθεί – οδηγεί σε ακόμη περισσότερο άγχος, και ο κύκλος συνεχίζεται, αμείωτος, που συχνά οδηγεί σε υποσιτισμό, παχυσαρκία και σε περισσότερες περιπτώσεις από ό, τι οι περισσότεροι μέσοι άνθρωποι συνειδητοποιούν, ακόμη και αυτοκτονία.

Σύγκρουση Του Άγχους

Η σχεδόν κλινική περιγραφή αυτού του αρνητικού κύκλου στις προηγούμενες παραγράφους δεν αποτυπώνει εξ ‘ολοκλήρου τον απερίγραπτο πόνο και ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν καθημερινά δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί λόγω της σύγκρουσης του άγχους, της έλλειψης χρόνου και των κακών διατροφικών συνηθειών.

Παρόλο που καμία περιγραφή δεν θα μπορούσε να συλλάβει με ακρίβεια την καταστροφή που προκαλεί αυτός ο αρνητικός βρόχος, αρκεί στο πλαίσιο αυτού του άρθρου να δηλώσει κατηγορηματικά ότι πρόκειται για μια βαθιά κρίσιμη κρίση.

Δεν υπάρχει λύση γρήγορης επίλυσης ενός προβλήματος αυτού του μεγέθους, και κάθε προσπάθεια για λύση μιας νύχτας θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον πιο επιθετικό σκεπτικισμό. Το κλειδί για την αντιμετώπιση μιας κατάστασης αυτής της τεράστιας πολυπλοκότητας είναι να προσδιοριστεί η αιτία και στη συνέχεια να υπάρξουν διορθωτικά μέτρα που μετριάζουν ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, αποφεύγουν τον αρνητικό βρόχο από την αρχή.

Μία από τις βασικές αιτίες αυτού του προβλήματος έχει ήδη διαπιστωθεί: έλλειψη χρόνου. Εάν περισσότεροι Αμερικανοί είχαν περισσότερο χρόνο ή ένιωσαν ότι είχαν περισσότερο χρόνο, το άγχος που συνδέεται με το να μην έχει αρκετό χρόνο δεν θα μπορούσε να τους τραβήξει κάτω και σε μια αρνητική σπειροειδή διατροφή.

Ως εκ τούτου, μια λύση που λειτουργεί σε αυτό το επίπεδο – το επίπεδο του χρόνου – πρόκειται να βοηθήσει στην επίλυση αυτού του προβλήματος σε κάποιο βαθμό.

Είναι μέσα σε αυτή την συνειδητοποίηση ότι ο χρόνος είναι από την ουσία ότι έχουν δημιουργηθεί πολλά συμπληρώματα διατροφής. Δυστυχώς, ενώ πολλά από αυτά τα συμπληρώματα χρειάζονται λίγα μόνο δευτερόλεπτα για να καταπιούν, μια σειρά από αυτά δεν παρέχουν την απαίτηση του σώματος για μικροθρεπτικά συστατικά και βιταμίνες.

Συναισθηματική Κατανάλωση

Επιπλέον, και αρκετά ανεύθυνα, πολλές λεγόμενες “ενεργειακές ράβδοι” είναι πολύ υψηλές σε θερμίδες και υδατάνθρακες και ως εκ τούτου μπορούν να οδηγήσουν σε συναισθηματική κατανάλωση και να προκαλέσουν αύξηση βάρους. Είναι ακόμη πιο ατυχές από αυτό να παρατηρήσουμε ότι ο αγώνας για την εμπορία πολλών προϊόντων διατροφής συμπληρώθηκε περισσότερο για την παραγωγή χρήματος μέσω έξυπνης διαφήμισης και συνθημάτων απ ‘ό, τι για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να εξοικονομήσουν χρόνο, να φάνε υγιείς και να αποφύγουν ενδεχομένως αρνητικά τη ζωή τους κύκλους άγχους.

Αυτό αποδεικνύεται από τον αριθμό των λεγόμενων διατροφικών συμπληρωμάτων που είναι λίγο περισσότερο από ακριβά και απαιτητικά καραμέλα.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα προϊόντα που έχουν αυξηθεί σε αυτή την ηθική πρόκληση – προϊόντα που έχουν πραγματικά εμπνευστεί από πραγματικούς επιστήμονες διατροφής που βλέπουν μια τρομερή ανάγκη στην κοινωνία και έχουν σχεδιάσει ένα χρήσιμο προϊόν για να καλύψουν αυτή την ανάγκη.

Ο ευκολότερος τρόπος ταυτοποίησης τέτοιων προϊόντων είναι να βρεθούν εκείνοι που παρέχουν μια ολοκληρωμένη και ισορροπημένη πηγή διατροφής για άτομα που έχουν λιποθυμηθεί, συμπεριλαμβανομένων των ενηλίκων, των παιδιών, των αθλητών, των καθιστικών ατόμων και όσων ενδιάμεσα. Ταυτόχρονα, αυτά τα ελίτ προϊόντα πρέπει να παρέχουν μια σειρά από απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, ώστε στην πραγματικότητα η πηγή θρεπτικών συστατικών να μπορεί να βασιστεί σε πλήρες γεύμα όταν ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος.

Η επίλυση του διαχρονικού δίλημμα της Αμερικής είναι λιγοστό από οποιοδήποτε προϊόν ή σειρά προϊόντων για την επίλυση. Ωστόσο, αν και η τέλεια λύση σε αυτό το πολύπλοκο πρόβλημα παραμένει ασαφής, είναι σαφές ότι μέρος αυτής της τελικής λύσης θα εξαρτηθεί από την επίλυση των αιτιών και όχι από την εκδίωξη συμπτωμάτων. Τα προϊόντα διατροφής που προσφέρουν επιστημονικά ανεπτυγμένες λύσεις γεύματος και συμπληρώματος θα είναι ένας σημαντικός σύμμαχος σε αυτό το ψήφισμα.

Σχολιάστε