Το Αδυνάτισμα Βρίσκεται Κρυμμένο Κάπου Μέσα Στο Κεφάλι Σας

Όταν εξετάζετε πραγματικά το αδυνάτισμα, η μάχη που διεξάγεται είναι κυρίως στο μυαλό σας.

«Πρέπει να φάω το βούτυρο καλαμποκιού με βούτυρο ή θα ήταν καλύτερα για μένα να έχω μαργαρίνη ή ακόμα καλύτερα, έχω ζελέ; Τι κάνω να φάω αυτό το muffin ούτως ή άλλως; Είναι τόσο θερμιδικό και γεμάτο με κορεσμένα λιπαρά. Έχω απολύτως μηδενική δύναμη θέλησης».

Δεν είναι περίεργο ότι θα φάτε αυτό το muffin με το βούτυρο και το slather ζελέ στην κορυφή για να ηρεμήσετε αυτή την αρνητική αυτο-συζήτηση.

Αδυνάτισμα Σκέψεις

Αυτό που χρειάζεστε περισσότερο από μια δίαιτα είναι ένας τρόπος να μετατοπίσετε αυτές τις αρνητικές αυτοκαταστροφικές σκέψεις σε πιο προσαρμοστικές, θετικές αυτο-δηλώσεις. Όπως και με τα περισσότερα πράγματα που αξίζει να κάνετε, αυτό απαιτεί λίγη πρακτική. Πρώτα, συνειδητοποιήστε ότι όταν χρησιμοποιείτε μια αρνητική δήλωση, καθορίστε ποια είναι αυτή η σκέψη και, τέλος, την αντικαταστήστε με μια απόκριση από την αυτοάμυνα ή την αντιμετώπιση της σκέψης.

Στο παράδειγμα του muffin του καλαμποκιού, αντί να ακούτε «Είμαι ένας χοίρος» που σαφώς υπονομεύει ποιος είστε, απαντήστε με το «Οι χοίροι είναι ζώα και είμαι άνθρωπος. Δεν χρειάζεται να είμαι τέλειος».

Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες μέχρι να αλλάξουν τις σκέψεις τους σχετικά με τα τρόφιμα, το φαγητό και το ποτό. Με την εξάλειψη των «παραμορφωμένων» σκέψεων και την αντικατάστασή τους με παραγωγικές, οι διατροφικές συνήθειες μπορούν να αλλάξουν. Είναι δυνατόν να απαλλαγείτε από πολλές αυτοκριτικές σκέψεις, αλλά όπως και κάθε άλλη συνήθεια, παίρνετε ζωηρότητα και επαγρύπνηση για να αλλάξετε. Ακολουθούν μερικές άλλες στρεβλώσεις σκέψης που πρέπει να αμφισβητηθούν:

Πρέπει. Πρέπει οι δηλώσεις να αφορούν περισσότερο τις αξίες των άλλων ανθρώπων, όχι αυτές που επιλέγονται από το άτομο που θέλει να χάσει βάρος. Επιπλέον, θα πρέπει οι δηλώσεις να αντικατοπτρίζουν μια προσπάθεια του dieter να παρακινήσει τον εαυτό του χωρίς πραγματικά να πιστεύει στην αξία. Καλύτερα να προσδιορίσετε τι λειτουργεί για εσάς. «Θα φάνε καθημερινά μέχρι δύο φιλιά Hershey και θα τα απολαύσω πλήρως».

Ολα ή τίποτα. Αυτός ο συλλογισμός είναι το θεμέλιο της τελειοποίησης.

Ίσως σε αυτό το σημείο να σας ενδιαφέρει ένα πρόσφατο άρθρο που γράψαμε σχετικά με την παχυσαρκία, τα προβλήματα στο σεξ και την βοήθεια του Titan Gel. Το άρθρο περιέχει πολλές πληροφορίες που αφορούν το τοπικό πάχος και την σεξουαλική απόδοση ενός άνδρα.

Πρόκειται για κάτι που συμβαίνει σε μεγάλο ποσοστό των ανδρών στην Ελλάδα, οπότε το άρθρο αξίζει την προσοχή σας και τον χρόνο σας.

Ένα άτομο που δεν έχει όλα ή τίποτα βλέπει τον κόσμο ως μαύρο ή λευκό. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει αποζημίωση για γκρίζες περιοχές, η συμπεριφορά είναι τέλεια ή μια αποτυχία. «Έχω καταστρέψει τη διατροφή μου τρώγοντας όλη αυτή την πίτσα. Δεν μπορώ να μείνω σε μια δίαιτα και θα είμαι απλά πάντα παχύς». Ίσως το πρόβλημα δεν προκύπτει από τη συμπεριφορά. Ίσως το πρόβλημα είναι με τη δίαιτα που δεν επιτρέπει την πίτσα. «Δεν θέλω να δώσω πίτσα για το υπόλοιπο της ζωής μου, οπότε αυτό που χρειάζομαι είναι ένας τρόπος να συμπεριλάβω την πίτσα στη διατροφή μου χωρίς να αισθάνομαι σαν αποτυχία. Ας προσπαθήσω να έχω μια σαλάτα (ντύνοντας στο πλάι) πριν από την πίτσα να βγάλω την άκρη από την πείνα μου».

Καλό Φαγητό / Κακά Τρόφιμα

Εάν ειπωθεί η αλήθεια, τα τρόφιμα δεν κάνουν λάθος. Τα τρόφιμα δεν είναι καλά ή κακά. Ενώ είναι αλήθεια ότι μερικά τρόφιμα έχουν περισσότερες θρεπτικές ουσίες ή είναι πιο πυκνό σε ίνες από άλλες, μπορείτε να απολαύσετε όλα τα τρόφιμα. Πώς σκεφτόμαστε για τα χρώματα τροφίμων τι τρώμε και πόσο τρώμε. Εάν ένα φαγητό χαρακτηρίζεται ως κακό (όπως πατάτες), τότε για πολλά άτομα το φαγητό είναι ταμπού.

Όταν κάποιος τελικά υποκύψει στην κατανάλωση των απαγορευμένων, τηγανητών πατάτες, μπορεί να προκύψει φλύαρα. Αντί να συνεχίσετε με τη διχοτομική σκέψη για καλό φαγητό / κακό φαγητό, μετατοπίστε για να αφήσετε χώρο για όλα τα τρόφιμα που σας αρέσει χωρίς κρίση. Αντί να «έφαγα εκείνες τις πατάτες που είναι τόσο κακές για μένα», «απολάμβανα πραγματικά αυτό το μικρό κομμάτι πατάτες. Με ικανοποίησαν πραγματικά».

Σωματικές στρεβλώσεις. Αντί να κατοικείτε στο πόσο λίπος ή λεπτό νομίζετε ότι το σώμα σας είναι, είναι εξαιρετικά χρήσιμο να βλέπετε το σώμα σας από την άποψη του τι μπορεί να κάνει για σας. Για παράδειγμα, όταν κοιτάζετε στον καθρέφτη, αντί να εστιάζετε στο στομάχι σας που «κοιτάζει πέντε μήνες έγκυος, αν και το τελευταίο μωρό σας ήταν εννέα χρόνια πριν» πείτε στον εαυτό σας «το σώμα μου έχει δώσει ζωή» ή «το σώμα μου μου επιτρέπει να πάω όπου θέλω και μου επιτρέπει να διασκεδάζω».

Οι συνομιλίες που συμβαίνουν στο κεφάλι σας δεν μπορούν να σταματήσουν. Ωστόσο, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να γνωρίζετε τις αρνητικές αυτο-ομιλίες και να καταλάβετε ότι δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική πραγματικότητα. Όταν το πιστεύετε αυτό, μπορείτε να απαντήσετε στην κρίσιμη φωνή με μια πιο αντικειμενική, αντιπαραγωγική σκέψη.

Παρόλο που οι αρνητικές σκέψεις μπορεί να μην σταματήσουν εντελώς, μπορούν να χαλαρώσουν ακούγοντας τη συμπονετική, φροντίδα φωνή σας. Με τον ίδιο τρόπο θα συμπράξεις και θα ακούσεις έναν στενό φίλο, θα ακούσεις τον εαυτό σου.

Να είστε ο καλύτερος φίλος σας και οι πιθανότητες είναι ότι θα έχετε μεγαλύτερη επιτυχία απώλειας βάρους.

Σχολιάστε